"Aksaray'da 20 Yılın En Büyük Projesini Yapıyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Aksaray'da 20 Yılın En Büyük Projesini Yapıyoruz"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi açılış ve temel atma töreni için Aksaray'a geldi.

"500 günde 576 bağımsız birimi inşa ediyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi açılış ve temel atma töreni için Aksaray'a geldi. Bakan Özhaseki öncesinde, Aksaray'da sivil toplum liderleri ve kanaat önderleriyle özel bir otelde toplantı düzenledi.

 

"Evimizi Yaptırırken 'Allah Büyüktür' Diyerek İşin Altından Kalkamayız"

Burada bir açıklama yapan Bakan Özhaseki, "Her an 6-7 şiddetinde veya daha yüksek şiddette deprem üretecek bölgeler var. O yüzden ne yapıyorsak, bu depremsellik gerçekliğini bilerek hareket etmek durumundayız. Eğer bunu yapmaz da cami yaparken bile emekli ağabeylerin yaptırdığı, mühendisliğe ve bilim insanlarının söylediği şeylere dayanmadan yaparsak emin olun sevabı olmaz. Yarın bir gün yıkılır altında insanlar kalır. Evimizi yaptırırken 'Allah büyüktür' diyerek işin altından kalkamayız. Allah büyük evet, isterse her yerde korur. Ama bir de işin gerçeği var. Bizim hepimizin deprem gerçekliğini bilerek hareket etmemiz lazım" dedi.

STK başkanları ile toplantısının ardından Bakan Özhaseki ve beraberindeki heyet, Aksaray merkez Hamidiye Mahallesi'nde bulunan kentsel dönüşüm alanına geldi.

 

"2019 Yılında Göreve Geldiğimizde Aksaray'da Bulunduğumuz Alan Kanayan Bir Yara Durumundaydı"

Temel atma töreninde konuşan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, "Ülkemizin yenilenmesi değişim ve dönüşüm kapsamında yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları, deprem öncesi ve sonrası hızlı bir şekilde devam ediyordu. 2019 yılında göreve geldiğimde Aksaray'da bulunduğumuz alan, kanayan bir yara durumundaydı. Vatandaşımızın da değişime dönüşüme karşı duyarlılığı bizim bu alanda adım atmamız için en önemli faktörlerden biri oldu" dedi.

 

"Herkesin Dikkatini Çeken Ucube Binayı Yıktıktan Sonra Kentsel Dönüşüme Adım Adım Başladık"

Gece gündüz demeden bu alanı kentsel dönüşüme kazandırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Dinçer, "Bu alanda kentsel dönüşüme başladığımız andan itibaren malumunuz bir pandemi süreci yaşandı. Akabinde kentsel dönüşüm koordinasyon isteyen bir çalışma. Kurumlar arasındaki yapılan çalışmalar ve vatandaşlarımızın da bize destek olmasıyla birlikte, vatandaşlarımızın desteğini aldıktan sonra şeffaf bir şekilde kentsel dönüşümle ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Ardından Çevre, Şehircilik ve TOKİ başkanlarımızla görüştük. Bu bölgede hatırlarsanız Aksaray'ın tarihi kadar yaşlı 42 yıllık bir bina vardı. Gelen bütün bakanlarımız, bu binanın akıbetini soruyordu. Bu alan gerçekten çok zor durumdaydı. Biz herkesin dikkatini çeken o ucube binayı yıktıktan sonra bu alanda kentsel dönüşüme adım adım başladık" ifadelerini kullandı.

 

"İnşaatların Yarım Kalacağı Konusunda Algı Operasyonu Yapılmaya Başlanmıştı"

22,5 dönümlük alan üzerinde toplamda 624 tane birim olduğunu ifade eden Dinçer, "En son geldiğimiz noktada bu alanda 22,5 dönümlük alan üzerinde toplamda 624 tane birim vardı. Burayı temizlediğimizde 576 bağımsız birim olacak. Bunların içerisinde 270 konut 126 ofis 178 tane iş yeri kapsamında dönüşüme başlandı. Bu bölgede yapılan çalışmalar devam ederken buraların dönüştürülemeyeceği ve inşaatların yarım kalacağı konusunda bir algı operasyonu yapılmaya başlanmıştı. Bakanımız ve TOKİ başkanımızın da desteğiyle hızlı bir şekilde buranın ihale süreçlerini tamamlayıp geldiğimiz noktada buranın temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu alan 500 gün içerisinde yapılacak" ifadelerine yer verdi.

Aksaray'da 20 yılının sonunda böylesi büyük bir kentsel dönüşümü başlattıklarını da belirten Başkan Dinçer, "Aksaray'da kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımıza hız vermeye devam edeceğiz. Buradaki alanın 2025 yılı içerisinde tamamlanması birçok vatandaşımıza da cesaret, enerji ve sinerji verecektir. Aksaray'daki kentsel dönüşüme verdikleri destekten dolayı Sayın Bakanımıza ve TOKİ başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yapacağımız çalışmalarda da kamuoyunu bilgilendireceğiz. Kentsel dönüşümü hep birlikte yapacağız. Gelişmekte ve büyümekte olan Aksaray'ımızı, sağlam temeller üzerine kurmaya, inşa etmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

 

"Sultanhanı, Aksaray'ın Göz Bebeği Haline Geldi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki'nin desteği ile Aksaray'da 3 büyük projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Vali Kumbuzoğlu, Sultanhanı restorasyonu projesi tamamlandıktan sonra Sultanhanı'na senelik 500 bin turistin geldiğini söyleyerek, "Bu proje sayesinde Sultanhanı, şimdiden Aksaray'ın göz bebeği haline geldi" dedi.

Vali Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi karşılama merkezi ve Ihlara Vadisi'nde Aksaray Belediyesi'nin destekleriyle yapılan seyir cam terasıyla birlikte, Aksaray'a gelen turist sayısında büyük bir artış olacağını ve vatandaşın Ihlara Vadisi'nin güzelliğini daha yakından görme imkanına sahip olduğunu belirterek Bakan Özhaseki'ye teşekkürlerini sundu.

 

"Evren Bey'den Gelen Bütün İsteklere 'Eyvallah' Diyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki de yaptığı konuşmada, "Kamil odur  ki koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser' demiş ecdadımız. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ile bakanlıkta uzun yıllar birlikte çalıştık. Evren Bey Aksaray'da gerçekten güzel işler yapıyor. Belediye Başkanımız Evren Bey'den gelen bütün isteklere 'eyvallah' diyoruz. İnanıyorum ki burada güzel işler yapacak. Burada temelini attığımız iş gerçekten kolay bir iş değil. 576 bağımsız alan, iş yerleri konutlar ve ofisler olarak devasa bir iş. TOKİ ihaleyi yapmış, gelecek sene ortalarında bitmesi öngörülüyor. 2 milyar TL değerindeki bir bedeli bakanlık olarak bu bölgeye ödeyeceğiz. İnanıyorum ki müteahhidimiz de çok kısa sürede buradaki inşaatları bitirir ve Aksaray'ın çevresibiraz daha değişmiş olur. Bu alan güzel bir örneklik teşkil eder ve sonra da yavaş yavaş etrafa doğru yaygınlaşarak her tarafa bu güzel işler yapılır" dedi.

 

"Aksaray'a Ne Yapsak Azdır"

"Aksaray'a ne yapsak azdır" diyen Bakan Özhaseki, "En son genel seçimlerde Aksaray, Sayın Cumhurbaşkanımıza yüksek oranda bir oy verdi. Ellerinize sağlık hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de bu hizmetlerle size karşı olan borcumuzu öderiz diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

 

"Kentsel Dönüşümle İlgili Bakanlığımız Gelen Belediye Başkanlarına Siyasi Ayrım Yapmadan Destek Vereceğiz"

"Bütün belediye başkanlarına buradan çağrı yapmak istiyorum" diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, "Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşla görüşüp, vatandaşı ikna edip bakanlığımıza gelen her belediye başkanımıza, hiçbir siyasi ayrım yapmadan destek olacağız" dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'in kentsel dönüşümdeki başarılı çalışmalarını takdir eden Bakan Özhaseki, "Her zaman belediye başkanımızın yanında ve her anlamda yardımcısı olacağız" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki'nin de eşliğinde Hamidiye Mahallesi kentsel dönüşüm alanındaki temel atma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Aksaray Kapalı Çarşı esnafını ziyaret eden Özhaseki, bir çay ocağında çay içerek esnaflarla sohbet etti ve akabinde Kalanlar Mahallesi Millet Bahçesi açılışı gerçekleştirildi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yardımcısı Balak: “Her Zaman Destekçiyiz”Önceki Haber

Vali Yardımcısı Balak: “Her Zaman Destek...

1 İleri 2 Geri Bu Lig Böyle BiterSonraki Haber

1 İleri 2 Geri Bu Lig Böyle Biter

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar