Aksaray’da üretimin kalbi duracak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da üretimin kalbi duracak!
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut ile Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kuraklıktan sonra dolu afetinin mağdur ettiği çiftçilerle buluşmak üzere Aksaray’ı ziyaret etti.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve üreticilerle buluşan CHP Heyeti, oluşan zararı yerinde görmek için sahaya indi. Kentteki ilk ziyaretlerinde Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Kuraklıktan kaynaklı 500-600 bin dekar ekili alanda ciddi zarar oluşmuştu. Kentimizde bu aybaşında yaşanan dolu afeti nedeniyle de 20 bin dekardan fazla alanda zarar var. Çiftçimizin zararı karşılanmalı, borçları ertelenmeli, faizsiz kredi ve yeterli destek verilmeli” diye konuştu.

“Üvey Evlat Görüyorlar”

Aksaray’da zarar gören alanlarda tespitlerde bulunan vekiller ise, "Bu yıl kuraklığın hakim olduğu bölgede dolu afeti de çiftçinin canını yaktı, zararını katladı. Ne yazık ki AKP her krizde olduğu gibi bunda da çiftçileri yalnız ve sahipsiz bıraktı. Çünkü bunlar tarımı ve çiftçiyi üvey evlat olarak görüyor. Derhal çiftçinin zararı tespit edilip karşılanmalı, borçların faizi silinmeli ve 5 yıl ötelenmelidir. Çiftçiye hibe ve ucuz kredi verilmelidir. Aksi takdirde çiftçi seneye ürün ekemez hale gelecektir" ifadelerini kullandı.

“Lütuf Değil Mecbursunuz!”

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk yapılan ziyaretlerde gören manzara karşısında bakanlığı göreve davet ederek yapılacak çalışmaların lütuf olmadığına dikkat çekti. Ertürk “Aksaray’ın çiftçisinin kuraklık belini büktü derken, bir de dolu vurunca hasarın boyutları korkunç seviyelere ulaştı. Tarım Bakanı’nın konularla ilgili bilgisi yok tahmin ediyoruz da bürokratları eminiz ki hâkimler konuya. Hükümetin kulağının üzerine yatma hakkı yok. Bu topraklar gelecek yıl ekilmek zorunda. Zararı karşılamazsanız Aksaray’da üretimin kalbi duracak” şeklinde konuştu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’ın yamaçlarında ağaçlandırma seferberliğiÖnceki Haber

Aksaray’ın yamaçlarında ağaçlandırma sef...

 Aksaray jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına darbeSonraki Haber

 Aksaray jandarmadan tarihi eser kaçakçı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar