ASÜ, Teknofest’e Kendi Tasarladığı Roketle Katılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ, Teknofest’e Kendi Tasarladığı Roketle Katılacak
Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ilerleyen süreçte TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne Aksaray Üniversitesinin (ASÜ) kendi tasarladığı bir roketle katılacağını, bu konuda gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

Teknoloji Üretimine Meraklı Gençlerin Yanındayız

Kanal 68 Televizyonuna verdiği röportajda ASÜ’ye ilişkin planladıkları kimi çalışmaları anlatan Rektör Arıbaş, teknoloji geliştirme, sanayi ile üretime dönük iş birliğini derinleştirme ve toplum sağlığına doğrudan katkı sunacak yatırımları şehre kazandırma noktalarını önceleyeceklerini dile getirdi. Bu yıl düzenlenen TEKNOFEST’eAfet Yönetimi Teknolojileri alanında katılan ASÜ ekibinin, ön kuluçka kategorisinde “En İyi Girişim” ödülüne layık görüldüğünü anımsatan Rektör Alpay Arıbaş, ilerleyen süreçte teknoloji geliştirmeye dönük bu festivalde daha kapsamlı biçimde yer alacaklarını vurguladı. Hâlihazırda teknolojik üretime meraklı öğrenciler ve akademisyenlerle görüştüklerini ve bir yol haritası çıkardıklarını ifade eden Arıbaş, “Yepyeni bir takım kuruyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte TEKNOFEST’e kendi tasarladığımız bir roketle katılacağız. Bunun yanı sıra drone çalışmalarımız da olacak. Biz, imkânlarımız ölçüsünde öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin yanındayız” dedi.

 

ASÜ Teknokent Şehrin Sanayisine Katkı Sağlayacak

Teknoloji geliştirme ve projeleri somut üretime dönüştürme adına yapılacak her çalışmanın şehir ve ülke kalkınmayla doğrusal bir ilişki içinde olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş, bunun sağlanabilmesi için de Teknokent’in bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini söyledi. İş başına gelir gelmez ASÜ Teknokent için hızlı şekilde girişimlere başladıklarını anlatan Arıbaş, yeni bir yapılanma içinde olduklarını vurguladı. Konuya dair çalışmalar yapan akademisyenlerle görüştüklerini, görevlendirmeler yaptıklarını ve oluşturulan ekiplerin kendi alt çalışma ekiplerini kurmaya başladığından söz eden Prof. Arıbaş, “Farklı alanlarda çalışmalar yapan akademisyenlerden oluşan geniş bir danışma ekibi oluşturuyoruz. Ankara ile sürekli temas halindeyiz. Dış paydaşlarımızı da kapsayan farklı heyetler de sürecin içinde olacak. Biz, sanayi ve üniversite bütünleşmesini sağlama çabası içindeyiz” dedi. Rektör Arıbaş, ASÜ Teknokent’in şehrin sanayisine ve ticaretine büyük bir katkı sağlayacağına inandıklarının da altını çizdi.

 

Diş Hekimliği Fakültesi Kliniğinin Montajı Başladı

Sağlık yatırımlarını da kıymetli bulduklarını, bu alana dair yapılan her çalışmanın ve atılan her adımının yüksek bir toplumsal karşılık içerdiğini ifade eden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi özelinde yürüttükleri çalışmaları anlattı. Diş Hekimliği Fakültesinin öğrenci alabilmesi ve şehre sağlık hizmeti sunabilmesi için ciddi bir efor sarf ettiklerini söyleyen Arıbaş, “Öncelikle kliniğimizin faaliyete geçmesi gerekiyor. Şu anda Fakülte yöneticilerimiz, klinik için gerekli ekipmanın montaj çalışmalarıyla ilgileniyorlar. Eksikleri çok kısa sürede toparlamak istiyoruz” dedi. Tıp Fakültesinin aktif şekilde çalıştığını, hem öğrencilerin eğitim-öğretime devam ettiğini hem de toplumsal sağlık hizmetlerinin sürdüğünü ileten Alpay Arıbaş, bazı bölümlerin ihtiyaç duyduğu akademisyen eksiklerinin süratle tamamlanacağını belirtti. Arıbaş, öte yandan, Tıp Fakültesindeki öğrenme ortamlarına dair gerekli olan düzenlemelerin de her an takiplerinde olduğunu ve hiçbir detayı atlamadan tüm sistemi dikkatle incelediklerini kaydetti.

 

ASÜ’de Bir İlk Gerçekleşti ve Ek Ödenek Çıkartıldı

Kısa süre sonra öğrencilerle kampüste bir araya gelmek için gün saydıklarını ve öğrencileri çok özlediklerini ifade eden ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş, bu yıl kontenjanların yüzde 98,3’ünün dolduğunu ve ASÜ’nün tercih edilirliğinin giderek arttığını anımsatarak, yaz döneminde kampüs genelinde yürütülen fiziki çalışmalara değindi. Öğrenciler gelmeden bitirmek istedikleri fiziki çalışmalarda artık son noktaya geldiklerini söyleyen Arıbaş, meydan, dinlenme alanı ve yeşil alan düzenlemelerini verimli biçimde gerçekleştirdiklerini belirtti. Kampüste kişi başına düşen yeşil alan miktarının yaklaşık 25 metrekare civarında olduğunu da dile getiren Arıbaş, “Yeşil alan miktarını arttırmaya dönük çalışmalarımız sürecek. Bunların yanı sıra bazı binalarımızda ihtiyaç duyulan tadilat çalışmalarımız da tamamlanma aşamasına geldi. Tüm bu çalışmalar için ek bir ödenek gerekiyordu. Ankara ile görüşmelerimizin ardından ek ödeneğin çıkartılmasını sağladık. Bu, ASÜ tarihinde bir ilki temsil ediyor” dedi. Arıbaş, sosyal ve kültürel alanda da ciddi işler üretecekleri kaydetti. Kanal 68 Televizyonu Muhabiri Büşra Tokur’un röportajını, Kameraman Yavuz Akkan görüntüledi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜİK İnşaat Maliyet Endeksi Açıklandı: Aylık Yüzde 15,67 ArttıÖnceki Haber

TÜİK İnşaat Maliyet Endeksi Açıklandı: A...

TÜİK Perakende Satış Hacmi Açıkladı: Aylık Yüzde 2,7 ArttıSonraki Haber

TÜİK Perakende Satış Hacmi Açıkladı: Ayl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar