Bir Parktan Daha Fazlası Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Belediyesi tarafından 10 bin 300 metrekare alana inşa edilen Zafer Millet Bahçesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Zafer Mahallesi'nde yapılan Zafer Millet Bahçesi açıldı. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'in öncülüğünde gerçekleştirilen;  Aksaraylı vatandaşların dinlenmesi, spor yapması, doğayla iç içe olması, sosyal etkileşimde bulunması için yapımı tamamlanan Zafer Millet Bahçesi'nin içinde yok yok.

 

"Yapması Bizden Yaşatması Sizden"

Açılış öncesinde Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Zafer Millet Bahçesi açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Dinçer, “Zafer Millet Bahçemizi toplamda 10 bin 300 metrekare alan üzerine inşa ettik. Millet Bahçesi içerisinde halı saha, basketbol sahası, yürüyüş yolları, yeni nesil spor aletleri, yeni nesil oyun grupları, yeşil alanlar ve peyzaj çalışmaları yer alıyor. Şehrimize 4,5 yılda Gülümse Park, Fatih Millet Bahçesi, Şehit Eren Bülbül, Kalanlar Millet Bahçesi, Zafer Millet Bahçesi gibi büyük çaplı olmak üzere 53 adet yeni park yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği Millet Bahçesi konseptinde bir çizgiye sahip bahçemiz, bu bölgede 3 mahallemize hizmet verecek. Gençlerimize buradan sesleniyorum parkımızı kendi evimizin bahçesi gibi koruyalım" dedi.

 

"135 Bin Adet Fidan Toprakla Buluşturuldu

Yeşil Aksaray mottosuyla hizmet veren Başkan Dinçer, toplam park sayısının 270'e yükseldiğini ifade ederek, "121 adet parkımızın aydınlatmasını yeniledik. 23 adet parkımıza basketbol, futbol, ve voleybol sahaları yaptık. Yeniden Yeşil Aksaray sloganı ile yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında millet bahçelerinde, orta refüjlerde ve diğer yeşil alanlarda 4.5 yılda 135 bin adet fidan toprakla buluşturuldu" açıklamasında bulundu.

 

Belediyeciliğin Önemli Alanlarından Biri Vatandaşlara Sanat, Kültür Alanları Kazandırmaktır"

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da açıklamalarda bulunarak, Başkan Dinçer'in yeni bir eser daha kazandırdığına dikkat çekerek, "Gençler sizler için çalışıyoruz üretiyoruz. İşte bir eser daha ortaya koydu Aksaray Belediye Başkanımız. Kendisine teşekkür ediyoruz.  Belediye Başkanımız çalışıyor, şehirde birçok park ve oyun alanları ve tesisler yapıldı. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde çalışacağız üreteceğiz inşallah. Türkiye çapında 500 Millet Bahçesi öngörüldü ve hızla bütün mahalli idarelerimiz bu konuda yol almaktadır. Aksaray Belediyemiz de bu konuda yeni projeler hayata geçiyor. Belediye Başkanımız Evren Dinçer ve tüm ekibini tebrik ediyorum. Burada aile bireylerinin birlikte güzel vakit geçirilebileceği, sohbet muhabbet ortamı olacağı güzel bir alan oluşturuldu. Belediyeciliğin önemli alanlarından biri gençlere vatandaşlara kültür, sanat ve spor etkinlikleri konusunda alanlar kazandırmaktır. Burada bu güzel çalışmanın bir benzerine hepimiz şahitlik ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kitap Konaklarının da herkesin ilgisini çektiğini söyleyen Vali Kumbuzoğlu, "Kitap okuma alışkanlığını kazanmamız lazım, kötü alışkanlıklara bırakmanın en önemli yöntemi kitap okumaktır. Park ve bahçelerde spor yaparak temiz hava olarak yapılan güzel aktivitedir ve insana çok faydalıdır. Belediye başkanımızın vermiş olduğu bir mesajda yeşil alanları çoğaltmayla ilgili çalışmasını destekliyoruz. Bizler de Valilik olarak yeşil alana önem veriyoruz. Fidan dikilmesi konusunda gayret ediyoruz. Yıl sonuna 68 bin fidanı dikeceğimiz yönünde söz verdik. Hatıra ormanlarının sayısını daha artıracağız. Dikeceğiniz her fidan bir orman demektir. Bu açılışın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile bu parktan faydalanmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Protokol üyelerinin katılımı ile Zafer Millet Bahçesinin açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreninin ardından il protokol üyeleri ile birlikte Millet Bahçesini gezen Başkan Dinçer, misafirlerini bilgilendirdi.

Açılışa; Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhat Polat, belediye ve il genel meclis üyeleri, Muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Haber: Harun Atalay

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Aktürk: “Aksaraylı Üreticilere 2 Milyon 633 Bin 715 TL”Önceki Haber

Başkan Aktürk: “Aksaraylı Üreticilere 2...

Aksaray’a Mevsimin İlk Karı YağdıSonraki Haber

Aksaray’a Mevsimin İlk Karı Yağdı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar