“Çanakkale ruhuyla 15 Temmuz darbe girişimini geri püskürttük”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Çanakkale ruhuyla 15 Temmuz darbe girişimini geri püskürttük”
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için çeşitli etkinlikler kapsamında şehitlik programının ardından il protokolü Ulu Camide öğle namazına müteakip şehitlerimizin ruhu için Mevlid okunması ve hatim-i şerif duasına katıldı.

Program sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Vali Hamza Aydoğdu, “Çanakkale ruhuyla 15 Temmuz darbe girişimini geri püskürttük ve bugün 15 Temmuz’un  5. Yılında Aksaray’da sabah şehitliğimize gittik. Ruhlarına Fatiha okuduk. Aksaray’ımızın sembol camilerinden ulu camide de şehitlerimizin ruhuna mevlitler okuduk. Bu millet hiçbir zaman haine, satılmışa geçiş vermemiştir. 15 Temmuz’da da vermedi, Kurtuluş Savaşı’nda da vermedi Çanakkale’de de vermedi. Bizim bu günleri yad ederken de aynı zamanda nesilden nesile de aktarmamız gerekiyor. Bu aktarmayı doğru bir şekilde yapmamız gerekiyor ve bu günleri de unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Bu vesile ile bugünkü programımıza katılan bütün Aksaraylı hemşerilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Çok duyarlılık gösterdiler. Akşam da inşallah meydanımızda güzel bir etkinlik yapacağız.

Bütün hemşerilerimizi oraya bekliyoruz. Böyle günleri anlamlı ve değerli kılan en önemli konu biz tarihimize geçmişimize yaşadıklarımıza sahip çıktıkça bunları gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktardıkça hep var olmaya devam edeceğiz. Bizler hepimiz şahıs olarak geçiciyiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşayacaktır. İnşallah bu vesile ile de Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. İnşallah devletimiz her zaman yaşasın, al bayrağın altında huzurlu bir şekilde hep birlikte yaşayalım” dedi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gece boyunca15 Temmuz Milli İrade Meydanında devam etti ve saatler 00: 13 tüm camilerde selalar okundu ve dualar edildi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Flamingo ölümlerinde pandemi etkisiÖnceki Haber

Flamingo ölümlerinde pandemi etkisi

“Gurur duyuyorum”Sonraki Haber

“Gurur duyuyorum”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar