İlk Türk Uzay Yolcusunun Fırlatması Bilim Merkezi'nden İzlenebilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk Türk Uzay Yolcusunun Fırlatması Bilim Merkezi'nden İzlenebilecek
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3), mürettebatıyla 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01.11’de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu’na hareketinin, Aksaray Bilim Merkezi’nden izlenebileceğini açıkladı.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece Axiom Missions 3 ile birlikte uzaya fırlatılacak. Aksaray Belediyesi bu önemli gün öncesinde Aksaray Bilim Merkezi bünyesinde özel bir etkinlik yapıyor. Etkinlikte; Gökyüzü Gözlemi, Bilim Söyleşisi, Ödüllü Bilgi Yarışması ve canlı yayınla Fırlatma Merkezine bağlantı gerçekleştirilecek.

 

Etkinliklere Katılım Ücretsiz Olacak

Aksaray Bilim Merkezi’nde, 17 Ocak Çarşamba günü saat 21:30 yapılacak etkinliklere katılım ücretsiz olurken herhangi bir yaş sınırı da olmayacak. İsteyen herkes başvuruda bulunarak, etkinliğe katılabilecek. Etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar, https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGDp0j6Ac-WwmOjw5YopRUAOGY48H8bpRY0iQGHYUHwJMikQ/viewform linkindeki formu doldurarak başvurusunu tamamlamalı. Katılım için elinizi çabuk tutmalısınız çünkü kontenjanlar sınırlı olacak.

 

Yarışmada Derece Alanlara Ödül Verilecek

Yapılacak olan ödüllü bilgi yarışmasında birincilere TÜBİTAK gökyüzü gözlem şenliğine ücretsiz katılım hakkı verilirken, ikinciye ise TÜBİTAK uzay ajansı montu ve tişörtü ayrıca sürpriz hediyeler takdim edilecek. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Bilim Merkezi’nde bir ilk daha yaşanacağını ve fırlatma merkeziyle canlı yayın bağlantısı sağlanacağını ifade ederek, Aksaraylıları bu özel etkinliğe davet etti. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Terör Örgütünü Destekleyen Kimlik Yoksunlarını Gazi Meclis'ten Çıkarın"Önceki Haber

"Terör Örgütünü Destekleyen Kimlik Yoksu...

Kafeler Caddesi'nde Komalık Edene Kadar DövdülerSonraki Haber

Kafeler Caddesi'nde Komalık Edene Kadar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar