İYİ Parti’de Aday Adaylığı Başvuruları Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti’de Aday Adaylığı Başvuruları Başlıyor
İYİ Parti’de, 31 Mart 2024 Mahallî İdareler Seçimlerine yönelik aday adaylığı başvuruları 20 Kasım'da başlayıp 22 Aralık saat 17.00'de sona erecek.

İYİ Parti Genel Merkezi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin aday adaylığı başvurusu yapacakları yakından ilgilendiren açıklamayı yaparak, başvuru tarihlerini duyurdu. Aday adaylığı için başvurulan 20 Kasım- 22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 22 Aralık 17.00'ye kadar adaylar başvurularını tamamlamış olacak.

 

Başvuru Süreci Nasıl İşleyecek?

İYİ Parti Genel Merkezinden yapılan açıklamada, teşkilatlarda yönetici olarak görev alan parti mensuplarının 1 Aralık'a kadar istifa etmesinin şart olduğu ifade edilirken, aday adaylarının 20 Kasım Pazartesi saat 10.00'dan itibaren İYİ Parti resmi internet sitesinde yayınlanacak olan elektronik Mahallî İdareler Seçimleri Aday Adayı Başvuru Formunu doldurmalarının gerekli olduğu belirtildi. Doldurulan formun tek başına yeterli olmadığının vurgulandığı açıklamada, sürecin şu şekilde devam edeceği belirtildi:

"Başvurunun tamamlanabilmesi için istenen belgelerin formla birlikte aşağıda belirtilen şekilde şahsen teslim edilmesi ve karşılığında 'Alındı Belgesi' alınması gerekmektedir.

Aday adaylığı başvurularımızın ücretlendirilmesi kademeli olarak yapılacaktır.

Kadın ve 30 yaş altı genç aday adaylarından belirtilen ücretlerin %50’si,

Yüzde 40 ve altı engelli aday adaylarından belirtilen ücretlerin %25’i tahsil edilecektir.

Yüzde 40 üzeri engelli aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır.

Gazi aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır.

Deprem bölgesinden başvuracak aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır. "

 

Aksaray'da Yoğun Başvuru Bekleniyor

İYİ Parti'de başlayacak olan başvuru döneminde Aksaray'da yoğun bir süreç yaşanması bekleniyor. Merkezde birçok sandıkta birinci parti olan İYİ Parti, yapılan kamuoyu araştırmalarında esnaf gezilerinde de kendisine yönelik ilgiyi ortaya koymayı başarmıştı. Özellikle Aksaray'da il başkanlığının bayrak değiştirmesiyle göreve gelen Sercan Belgemen, 90 kişilik güçlü bir yönetim kurulu oluşturarak büyük ses getirmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamasının ardından Aksaray Milletvekili Turan Yaldır ve İl Başkanı Belgemen, Aksaray Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe ve beldelerde kendi belediye başkanı adaylarını çıkaracaklarını da dile getirmişti.

Kulislerde şimdiden birçok ismin İYİ Parti'den belediye başkanlığı adaylığı için başvuru yapacağı konuşulurken, Akşener'in "Hür ve Müstakil İYİ Parti" çıkışının Aksaray'da fazlasıyla karşılık bulacağı düşünülüyor. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray'da 1 Kişi Ortalama 0,77 Kg Çöp AttıÖnceki Haber

Aksaray'da 1 Kişi Ortalama 0,77 Kg Çöp A...

Hem Kendini Hem Yayayı Hastanelik EttiSonraki Haber

Hem Kendini Hem Yayayı Hastanelik Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar