Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzmanından Ameliyatlar Hakkında Bilgiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzmanından Ameliyatlar Hakkında Bilgiler
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Abdurrahman Şeramet, 2023 yılında koroner bypass ve açık kalp ameliyatları hakkında açıklamalarda bulundu.

 Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Abdurrahman Şeramet, 2023 senesinde koroner bypass ve açık kalp ameliyatları konusunda konuştu. Kalp krizlerinin anjina ve arterlerde tıkanma sonucunda meydana geldiğini ifade eden Şeramet, tedavi yollarına değindi.

"Çoğu Vakalarda Önleyici İlaçlar Kullanılmalıdır"

"Çoğu vakalarda başlangıçta önleyici ilaçlar kullanılmalıdır" diyen Şeramet, "Bunlara kilo verme, uygun diyet, şeker hastalığı (diyabet) ve yüksek tansiyonun tedavisi, egzersiz yapmak ve sigaradan kaçınmak gibi diğer faktörler de eklenebilir. Bununla birlikte belli durumlarda en uygun olan şey Koroner Arter By-Pass ameliyatı veya koroner anjiyoplastidir.

Bu ameliyatlar ilaç tedavisinin cevap vermediği (yetersiz olduğu) veya arterlerdeki tıkanmanın fazla olduğu durumlarda kullanılır. By-Pass aynı işi görecek diğer yol anlamına gelir. Bir koroner Bypass operasyonu genelde uyluktan olmak üzere toplardamarlardan kısa bir parça almayı ve Koroner Arterlerdeki tıkanmayı ortadan kaldırarak, oraya fazla miktarda kan gelmesini sağlamak amacıyla bu parçayı kullanma operasyonunu kapsar" dedi.

"Açık Kalp Ameliyatlarında Göğüs Kemiği Kesilerek Açılmaktadır"

Açık kalp ameliyatına da değinen Dr. Şeramet, "Açık kalp ameliyatlarında göğüs kemiği kesilerek açılmaktadır. Böylece kalbi ve akciğerleri destekleyici bir cihaz takılmaktadır. Bu nedenle açık kalp ameliyatı şeklinde tanımlanan operasyon süreci günümüzde en sık koroner arter hastalıklarının tedavisinde uygulanmaktadır" sözlerini kullandı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Tarife Ve Paket Fiyatlarına Zam YoldaÖnceki Haber

Yeni Tarife Ve Paket Fiyatlarına Zam Yol...

Kredi Kartı Kullanıcıları Dikkat! "Sonradan Taksit" Dönemi BitiyorSonraki Haber

Kredi Kartı Kullanıcıları Dikkat! "Sonra...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar