Makam Aracını Şahsi İşlerde Kullanma Devri Bitti! Eski Kural Geri Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Makam Aracını Şahsi İşlerde Kullanma Devri Bitti! Eski Kural Geri Geliyor
Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında, kamuya ait araçların üzerine “Resmi Hizmete Mahsustur” yazısı yeniden geri geliyor. 

 Geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri netleşmeye başladı. Kamu kuruluşlarına gönderilen genelgede, kamuda yapılacak tasarruflar madde madde sıralandı. 

Birçok kamu kuruluşunda, şube müdürlerine kadar makam aracı verilirken, yeni dönemde binlerce makam aracının kiralanması ve satın alınması durduruldu. Kurumlara gönderilen genelgede, geçmişte yapılan ancak son yıllarda uygulanmayan bir kuralın geri getirildiği görüldü. 

Kamu Araçlarının Şahsi Araç Olarak Kullanıldığı Dönem Bitiyor

Bir dönem kamudaki tüm araçların üzerinde “resmi hizmete mahsustur” yazısı bulunuyordu. Araçların üzerinde yazı olduğu için amacı dışında kullanıldığını gören vatandaş da bu durumdan memnuniyetsiz oluyordu. Fakat bu yazı epey şikâyet konusu olunca kamu araçlarının üzerinden kaldırılmıştı. 

Alınan yeni kararla birlikte “resmi hizmete mahsustur” yazısı, kamu araçlarına geri geliyor. İl dışı görevlere zorunlu durumlar dışında resmi araçla gidilemeyecek. Hizmet aracı olarak kullanılan araçlar, resmi hizmetlerin yerine getirilmesi hedefiyle aynı kurumun birimleri arasında hiçbir ayrım olmadan güzergah birleştirilmesi yapılarak kullanılabilecek. Özel işlerde, tatil günlerinde hiçbir resmi araç ya da hizmet aracı kullanılamayacak.

Ömrünü Tamamlayan Araçlar Tasfiye Edilecek

Bu kuralın geri gelmesine birçok vatandaş olumlu yönde tepki verirken, diğer yandan ihtiyaç fazlası olan veya ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edilecek. Bunun için Özelleştirme İdaresi görevlendirilecek ve ilk etapta 500 makam aracı satışa çıkarılacak. İkinci aşamada ise 1000 araçlık bir tasfiye listesi hazırlanmış durumda. Enflasyonun tek haneye indirilmesi için kemer sıkma politikasına artık kamu kurum ve kuruluşları da dahil edildi. Bakan Şimşek’in açıkladığı kurallar çerçevesinde kamu kurumları, 3 yıl boyunca yeni araç satın alamayacak ya da kiralama yapamayacak.

Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafik Magandasına Ceza YağdıÖnceki Haber

Trafik Magandasına Ceza Yağdı

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Aksaray’a Geliyor Sonraki Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Aksa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar