Ortaköy sahipsiz mi kaldı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ortaköy sahipsiz mi kaldı?
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Çalışmalarında söz alarak Ortaköy’ü anlatarak, Yunus Emre diyarı, sahipsiz Ortaköy” dedi.

Milletvekili Erel kürsüde yaptığı konuşmada “Aksaray'ın da Aksaray'da nüfusu da derdi de büyük ilçesi Ortaköy, güney yakasında Ihlara Vadisi, Derinkuyu Yeraltı Şehri ve Kapadokya'yla çevrili olduğu hâlde ne iç ne de dış turizmden zerrece gelir elde edemeyen, makûs kaderine mahkûm edilmiş Yunus Emre diyarı, sahipsiz Ortaköy. Aksaray-Ortaköy Karayolu bir yılan hikâyesine döndü. Yaklaşık on iki yıldır ihalelere rağmen bir türlü bitirilemedi. Geçtiğimiz hafta tekrar sözleşmesi imzalandı, inşallah bu sefer biter diye bekliyoruz” dedi.

“Ortaköy'den Nevşehir istikametine 3 güzergâh var” diyen Milletvekili Erel “Bu güzergâhtaki yollar içler acısı durumda. Ortaköy-Balcı-Pirli-Durhasanlı- Ceceli istikameti diğer iki yol güzergâhına göre biraz daha iyi. Ortaköy- Bozkır-Sarıkaraman-Satansarı-Faruşahı güzergâhında 40 kilometreden fazla hız yapmak mümkün değil. Bu yol Kapadokya Havalimanı'ndan Yunus Emre Türbesi'ne gelen en kısa yol ama kullanmak mümkün değil. Yine, Ortaköy-Cumali-Çetin-Ozancık yolu patates tarlasından beter bir hâlde. Bu güzergâh Ersele Yeraltı Yerleşkesi civar yolu. Ortaköy ilçesi Ozancık köyü sınırları içerisinde yer alan, tarihî ve turistik yer altı şehri Ersele Bizans döneminin yerleşim birimi. Kapladığı alan itibarıyla çok büyük bir yerleşim alanına sahip. Şehrin içinde karakteristik tırhaz taşları ve mekânlar, depo odaları, kurumuş suyolları, mezar kabartmaları var. Turizm açısından baktığımızda buraya yolların yapılması değmez mi diye düşünüyor insanlar. Ortaköy-Ağaçören arasında Akpınar-Tepeköy-Kederli güzergâhı ile diğer güzergâh ise Gökler Yaylası-Çiftevi istikameti olan 2 adet güzergâh var. Her iki yol da yer yer asfaltsız ve çukurlarla dolu. Ortaköy-Bozkır-Alaca-Devedamı-Harmandalı güzergâhının Alaca'dan sonraki kısmı yer yer çukurlarla kaplı, tabiri caizse geçit vermez hendekler hâlinde” diyerek sorunları aktardı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Transferde hızlı sezonÖnceki Haber

Transferde hızlı sezon

Türkiye’ye model olacak “karakter eğitimi” sergisi açıldıSonraki Haber

Türkiye’ye model olacak “karakter eğitim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar