OSB’deki Kirli Oyunu Ticaret Bakanlığı Ortaya Çıkardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OSB’deki Kirli Oyunu Ticaret Bakanlığı Ortaya Çıkardı
Aksaray OSB’de devlet teşviki ile arazi alan bazı şahısların, edinilen bilgilere göre şirket üzerinden bu arazileri satmaya çalıştıkları ortaya çıktı. 

 Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde, iş ve istihdam alanında 17 farklı sektörde 576 yatırımcı ve 11 bin 500 istihdam ile Türkiye'nin sayılı organize sanayi bölgeleri arasında yukarılara tırmanmaya devam ediyor. 

Bakanlık İnceleme Başlattı

Edinilen bilgilere göre, Organize Sanayi bölgelerinde yatırımcıya büyük kolaylık sağlayan Ticaret Bakanlığı, son aylarda devlet teşviklerinden faydalanarak organize sanayi bölgesinde üretim yapmak için tahsis edilen arazilerin, amacına uygun şekilde değerlendirilip değerlendirilmediğini tespit etmek için denetleme başlattı. 

İşi Kılıfına Uydurarak Yolsuzluk Yaptılar Ama İncelemeden Kaçamadılar

Öğrenilene göre, organize sanayi bölgesinde fabrika kurmaları için iş ve istihdam teşvikinden faydalanan bazı fırsatçıların, arazilerin güncel rayiç fiyatlarını belirleyerek şirket üzerinden satmaya çalıştıkları tespit edildi. Denetimler sırasında yapılan yolsuzluğu fark eden Ticaret Bakanlığı ise, arazilerin güncel fiyatı ve elde ettikleri kazançlar üzerinden 12 şahsa ciddi oranda ceza kesti. Şahıslara verilen arazilere de Bakanlık tarafından el konuldu. 8 kişinin daha inceleme altında olduğu öğrenilirken, bu sayının ilerleyen günlerde artış göstermesi bekleniyor.

Satılık Fabrika Sayısında Artış Var

Öte yandan Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde 20'yi aşkın fabrikanın satışa çıkarıldığında dair ilanların sayısı da artmaya başladı. Ticaret Bakanlığı tarafından bu satılık ilanlar üzerine de bir inceleme başlatıldığı öğrenilirken, ilan sayısındaki artış da ekonomik krizin etkilerini gözler önüne seriyor. Özel Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Tweet Atanları Saatler İçinde Bulan Yetkililer, Özel Çocuğa Dayak Konusunda Neden Sessizler?”Önceki Haber

“Tweet Atanları Saatler İçinde Bulan Yet...

Sokak Ortasında Dehşet: Yanlarına Çağırıp Keserle Saldırdılar!Sonraki Haber

Sokak Ortasında Dehşet: Yanlarına Çağırı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar