"Otizm Bir Eksiklik Değil Bir Farklılıktır"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Otizm Bir Eksiklik Değil Bir Farklılıktır"
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir program düzenledi.

 Engelsiz Yaşam Merkezinde Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yardımcısı Dursun Öztürk ve Kuruluş Müdür Yardımcısı eşliğinde, İl Müdürlüğü denetiminde bulunan özel Rehabilitasyon Merkezleri ve ilgili STK temsilcileri ve özel bireyler katılım gösterdi.

"Otizm Bir Eksiklik Değil Bir Farklılıktır"

Özel bireylerimizin farklılıklarına dikkat çekmek ve onların hayata uyumuna katkıda bulunmak amacıyla günün anlam ve önemine dikkat çeken bir program düzenlediklerini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yardımcısı Dursun Öztürk, "Sadece belli günlerde değil her an, her yerde özel bireylerimize destek veriyoruz, onlara yaptığımız hizmetin önemini biliyoruz. Otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmanın toplum olarak hepimizin ortak meselesidir. Otizm bir eksiklik değil bir farklılıktır. Bizler de otizmli çocuklarımızın bu farklılıklarını öğrenmeli onları sevgiyle, bu farklı bilinçle kucaklamalıyız.

Bilinmelidir ki tüm çocuklarımızın sosyal yaşamda sağlıklı bir şekilde ve uyum içinde var olabilmeleri biz yetişkinlerin asli görevlerinden birisidir. Toplumun her kesiminde otizmde farkındalık oluşturmak adına çalışmalar yürütülmektedir. Toplumumuzun otizm konusunda göstereceği hassasiyet, farkındalık ve bilinç çok önemlidir. Bugün bizlerde otizmde farkındalık oluşturabilmek adına kurumlarımızın da destekleriyle böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah bu etkinliklerle birlikte otizm ile ilgili gerekli farkındalıkları oluşturduğumuzu düşünüyorum. Otizmli çocuklarımızla sevgiyi paylaşmak, onların eksikliği olmadığını, özel olduklarının farkında olabilmek ve bunun farkına varılması için bu faaliyetler çok önemlidir" sözlerini kullandı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Resim Yarışmasında Ödüller Sahiplerini BulduÖnceki Haber

Resim Yarışmasında Ödüller Sahiplerini B...

Tartışma Bıçaklı Saldırıyla BittiSonraki Haber

Tartışma Bıçaklı Saldırıyla Bitti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar