Otizm Farkındalık Günü Etkinliklerle Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otizm Farkındalık Günü Etkinliklerle Kutlandı
Aksaray’da Otizm Dayanışma Derneği, Dünya Otizm Farkındalık gününü kutladı. Özel çocuklarla yapılan etkinlikte pasta kesilerek, oyunlar oynandı ve eğlenceli anlar geçirildi.

 Otizm Dayanışma Derneği, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel çocuklarla etkinlikler yapıldı ve program gerçekleştirildi. Konuyla alakalı açıklama yapan Dernek Başkanı Cennet İnceöz, otizmin bir engel değil, farklı bir bakış açısı olduğunu söyleyerek, otizmli çocukların topluma kazandırılması için farkındalık oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

"Otizmin Farkında Olmak Tüm Bireyler İçin Birleştirici ve İyileştirici Bir Güç Ortaya Koyacaktır"

Başkan İnceöz, otizm için erken teşhis ve doğru tedavinin yanı sıra terapi ve eğitsel süreçlerin önemi olduğuna dikkat çekerek, "Sağlık açısından etkili olan bu yöntemlerin dışında, otizmli bireylerimizin ve ailelerimizin sosyal hayatlarının da olağan seyrinde devam edebilmesi için desteklere ihtiyaçları vardır. Otizmin farkında olmak, bu konuda bilinçlenmek, otizmli bireylerimizin ve ailelerimizin yanlarında ve destekçileri olmak toplumun tüm bireyleri için birleştirici ve iyileştirici bir güç ortaya koyacaktır. Günümüzde 36 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya gelmektedir. Bunun dünyada tedavisi maalesef yoktur. Herkesin bildiği sosyal etkinlikler, bizim çocuklarımız için bir tedavi amacıdır. Bu özel günde sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim. Otizmli çocuklar ve bireylerin daha kolay sosyal hayatta yer alabilmeleri için her birimize sorumluluklar düşmektedir. Devletimiz bu noktada tüm imkânlarını seferber etmiş durumda. Bizler üstüme düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Hepimizin bizi biz yapan farklılıklarımızla güzel ve eşsiz olduğumuz bilinciyle 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nü kutluyor, otizmli tüm bireylerimizi sevgiye kucaklayarak, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" sözlerini kullandı. Haber: Yakup Türk

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2024 Yılında Belediye Başkanlarının Alacağı Maaşlar Belli OlduÖnceki Haber

2024 Yılında Belediye Başkanlarının Alac...

Resim Yarışmasında Ödüller Sahiplerini BulduSonraki Haber

Resim Yarışmasında Ödüller Sahiplerini B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar