Pençe-Kilit'te İki Askerimiz  Şehit Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pençe-Kilit'te İki Askerimiz  Şehit Oldu
Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu uzman çavuşlar Muhammed Mustafa Koca ve Ömür Ertuğrul Sarı şehit oldu. Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Harekatı'ndan iki şehit haberi geldi.

 Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, operasyon bölgesindeki bir üsse bugün bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu 3 askerin yaralandığı bildirildi. Yaralı askerlerden Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca ve Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İki askerin şehit olduğu operasyon bölgesinde 2 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Terörü bitirmekte kararlıyız, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlarımız sürecek" vurgusu yapıldı.

Bayramda Ailesini Ziyaret Edecekti

Teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca 26 yaşındaydı. Konya'nın Çumra ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin anne ve babasını yakınları teselli etti. Babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Muhammed Mustafa Koca ailesiyle en son 3 gün önce görüşmüştü, Kurban Bayramı tatilinde onları ziyaret edecekti ama olmadı. 1 yıl önce nişanlanan şehit asker, bu yılın sonunda düğün yapacaktı.

"Belki Vatan İçin Şehit Oluruz"

Aynı bölgede şehit olan Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı'nın Kocaeli'de yaşayan ailesi de yasta. 27 yaşındaki asker, ailenin 2 çocuğundan biriydi, Hakkari Yüksekova'da uzman çavuş olarak görev yapıyordu. Bekar olan şehidin Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki baba evi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Aile taziyeleri kabul etti. Şehidin yakın arkadaşına “Belki bu vatan için şehit oluruz” dediği öğrenildi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avcılar Sahili'nde 7 Tekne YandıÖnceki Haber

Avcılar Sahili'nde 7 Tekne Yandı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson İstifa EttiSonraki Haber

İngiltere Başbakanı Boris Johnson İstifa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar