Türkiye Cumhuriyeti Devleti İlelebet Yaşayacaktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehitlik ziyaretiyle başlayan törende şehitler, il protokolü ve ailelerinin katılımıyla, mezarı başında anıldı.

Aksaray Şehitliği'nde Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer'in çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla  başlayan törende 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminde Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekât Daire Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırıda şehit olan Polis Özel Harekât Şube Müdürü Önder Güzel ve ebediyete intikal etmiş olan tüm şehitler yakınlarının da katılımıyla mezarı başında anıldı. Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen törende Vali Aydoğdu ve beraberindeki heyet Şehit Önder Güzel'in eşi ve çocuklarıyla birlikte kabrine karanfil bıraktı. Aileye baş sağlığı dileğinde bulunan heyet, mezar başında dua ettikten sonra ayrıldı.

Şehitlik programının ardından il protokolü Ulu Camide öğle namazına müteakip şehitlerimizin ruhu için Mevlid okunması ve hatim-i şerif duasına katıldı.

“Çanakkale Ruhuyla 15 Temmuz Darbe Girişimini Geri Püskürttük”

Program sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Vali Hamza Aydoğdu, “Çanakkale ruhuyla 15 Temmuz darbe girişimini geri püskürttük ve bugün 15 Temmuz’un  5. Yılında Aksaray’da sabah şehitliğimize gittik. Ruhlarına Fatiha okuduk. Aksaray’ımızın sembol camilerinden ulu camide de şehitlerimizin ruhuna mevlitler okuduk. Bu millet hiçbir zaman haine, satılmışa geçiş vermemiştir. 15 Temmuz’da da vermedi, Kurtuluş Savaşı’nda da vermedi Çanakkale’de de vermedi. Bizim bu günleri yad ederken de aynı zamanda nesilden nesile de aktarmamız gerekiyor. Bu aktarmayı doğru bir şekilde yapmamız gerekiyor ve bu günleri de unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Bu vesile ile bugünkü programımıza katılan bütün Aksaraylı hemşerilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Çok duyarlılık gösterdiler. Akşam da inşallah meydanımızda güzel bir etkinlik yapacağız.

Bütün hemşerilerimizi oraya bekliyoruz. Böyle günleri anlamlı ve değerli kılan en önemli konu biz tarihimize geçmişimize yaşadıklarımıza sahip çıktıkça bunları gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktardıkça hep var olmaya devam edeceğiz. Bizler hepimiz şahıs olarak geçiciyiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşayacaktır. İnşallah bu vesile ile de Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. İnşallah devletimiz her zaman yaşasın, al bayrağın altında huzurlu bir şekilde hep birlikte yaşayalım” dedi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksarayspor Dağılgan’da antrenmanlara başladıÖnceki Haber

Aksarayspor Dağılgan’da antrenmanlara ba...

Son transfer Bedir olduSonraki Haber

Son transfer Bedir oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar