© Aksaray Portal 2021

"31 Mart Yerel Seçimleri Bir İkaz, Ak Partililerin Düşünmesi Gerekiyor"

BBP Demirci Belediye Başkanı Ramazan Bozlak, 5 yıl daha seçilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunarak, "Bu sonuçları AK Partililerin düşünmesi gerekiyor. 31 Mart yerel seçimleri bir ikaz" dedi.

Büyük Birlik Partili (BBP) Demirci Belediye Başkanı Ramazan Bozlak, Anadolu Ekspres Gazetesi ve Ekspo TV'de Dilek Eyüboğlu'nun sorularını yanıtladı.

 Siyasette doğruları söylemenin bedelinin ağır olduğunu ifade eden Bozlak, AK Parti Demirci Belediye Başkanı iken sonradan aday gösterilmediğini hatırlatarak, "Yerelde siyaset çok farklı olur halk hizmete oy verir partilerin önemi yoktur. En güzel örneğini Demirci halkı 2024 yerel seçimlerinde tüm siyasi partilere göstermiştir" dedi.

31 Mart seçimlerinde yüzde 58,25 oy alarak ülke genelinde partisinin en başarılı oranını elde eden Bozlak, AK Parti için yerel seçimlerin bir ikaz olduğunu ifade ederek, "Bu sonuçları AK Partililerin düşünmesi gerekiyor. 31 Mart yerel seçimleri bir ikaz" tavsiyesinde de bulundu. 

"Siyaset Askerliğe Benzer, Susmazsanız Bedeli Ağır Olur"

Yerelde siyasetin çok farklı olduğunu, halkın partiye değil de hizmete oy verdiğini ifade eden Bozlak, "Siyaset askerliğe benzer, susmazsanız bedeli ağır olur. 2019-2024 arası Demirci Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkanı olarak çalıştım. Siyasette doğruları söylemenin bedeli ağır olsa da Demirci halkı 5 yıllık süreçte değerlendirmesini yapıp karnemizi bize hediye etti. 5 yıl süre içerisinde biz Demirci'ye çok güzel ve ciddi hizmetler yapmıştık, vatandaşlarımız kendisine yapılan hizmeti gördü. Her ne kadar engellemeler yapılmış olsa da, Demirci geçtiğimiz 5 yıl içerisinde kabuğunu kırdı" açıklamasında bulundu.

"Birçok Nedenden Dolayı AK Parti'den Yeniden Aday Gösterilmedik"

"Bize atılan iftiralar bel altı siyasetler ve söylemlere aldırış etmedik" diyen Başkan Bozlak, "2019-24 yılları arasında AK Parti Belediye Başkanı olarak görev yaptık ama 2024 seçimlerinde birçok nedenden dolayı AK Parti'den yeniden belediye başkan adayı gösterilmedik. Ben artık Büyük Birlik Partisi'nin Belediye Başkanı olarak, kaldığım yerden Demirci beldemize hizmet etmeye devam edeceğim. Seçimden sonra bize herkes parti değiştirip değiştirmeyeceğimizi soruyor. Bizim öyle bir düşüncemiz söz konusu değil" dedi.

"Genel Başkanımız Beldemizi Ziyaret Edecek, Eksiklerimizi Kendisine İleteceğiz"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşme halinde olduklarını ve projeleri olduklarını ifade eden Bozlak, "Genel Başkanımız Destici'nin Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm bakanlarla arası çok iyi. Bizim projelerimizi bakanlıklara ve gerekli yerlere verdik dönüşler başladı. Dolayısıyla Demirci Belediyesi'nin bakanlıklardan hizmet alma konusunda herhangi bir sıkıntısı olmayacak. Önümüzdeki haftalar içerisinde Genel Başkanımız, beldemizi ziyaret edecek. Genel Başkanımız geldiği zaman da biz zaten enine boyuna eksiklerimizi kendisine ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

"Vatandaş Ne Olduğunu, Nelerin Yapılıp Yapılamayacağını Biliyor"

Seçim vaatlerinin bir öneminin olmadığını, Türkiye'nin durumunun belli olduğunu söyleyen Bozlak, seçim çalışmalarında Demirci halkına yapamayacakları hiçbir sözü vermediklerine dikkat çekerek, "Vatandaş ne olduğunu, nelerin yapılıp yapılamayacağını biliyor. Bu ülkenin durumu belli, üzerimizden bir deprem felaketi geçmiş ve devlet tüm unsurları ile deprem bölgesinde çalışıyor. Ekonomi ortada, biz yerel yönetimiz ve hazineden beldemize gelen bütçemiz belli. Asfalttır kilitli taştır yine Enerji Bakanlığından doğal gaz konusunda destek var. Turizm Bakanlığının Demirci beldesi için biliyorsunuz Kapadokya'nın en önemli yeraltı ve tarihi evlerine sahip olduğu için bu konuyla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar var. Biz halihazırda bunları önceki dönemde gündeme de almıştık. Şu ana kadar olumsuz hiçbir dönüş yok, gayet iyiyiz mutluyuz. İnşallah Demirci'yi hak ettiği yere getireceğiz" sözlerine yer verdi.

"Demirci'yi Hem Turizme Kazandıracağız Hem de İlçe Yapacağız"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında 'Artık Türkiye'de her şey değişecek' sözünü hatırlatan Demirci Belediye Başkanı Bozlak, "Tüm şehir yasası gündemde, 100 il 100 ilçe çalışması devam ediyor. Yerel yönetimlerin statüsü değişecek. Genel Başkanımız ve çevre köylerimizin de destekleriyle en büyük projemiz olan Demirci beldesini ilçe yapma temennimiz. Mücadelemizle Demirci'yi hem turizm bölgesine kazandıracağız hem de ilçe yapacağız" açıklamasında bulundu. 

"Bize Yapılanları Hiçbir Zaman Unutmayacağız"

31 Mart yerel seçimlerinde güçlü bir belediye meclisi çıkardıklarını söyleyen Başkan Bozlak, "8 belediye meclis üyesi bizde, yüzde 20'lik dilim muhalefette. Bizim ayrı gayrımız yok ama bize yapılanları hiçbir zaman unutmayacağız. Bizim de bir nefsimiz var, kasabanın bütünlüğü ve hizmet babında en ufak bir problemimiz yok. 2024 yılında vatandaşlarımızın teveccühü ile ilk defa Demirci beldesinden bir il genel meclisi kardeşimizi İGM'ye gönderdik. Tabii bu sonuca tüm Türkiye şaşırdı. Büyük Birlik Partisi; AK Parti ve MHP gibi güçlü bir seçmen kitlesine sahip olan bir ilde, Büyük Birlik Partisi İl Genel Meclis Üyesi çıkardı. Cumhur İttifakı'nın bir bireyi olarak İGM'de bizimle ilgilenen, bizi temsil edecek oranda görevde verildi kendisine, gurur duyuyoruz. Demircili bir arkadaşımızın İGM üyesi seçilmesinde katkıda bulunan tüm çevre köy halkına teşekkür ediyorum. Bu sonuç şunu gösteriyor ki siyaset taşrada bir işe yaramıyor, bölgede tanınabilirlik ve kişinin döndürdüğü şahsın oylarıyla seçimlerin döndüğünü 2019 yılında görmüşlerdi. Demek ki unutmuşlar 2024 yılında muazzam bir şekilde bu durumun böyle olduğunu gördüler. Artık insanlar aradıkları zaman ulaşılabilen, dertlerini çözebilen, yani hallederiz diyebilen değil anında çözüm üretebilen siyasetçi istiyor" açıklamasını yaptı.

"2024 Seçimleri Bir İkaz"

İnsanların artık söze değil icraat odaklı baktığını dile getiren Belediye Başkanı Ramazan Bozlak, "2019 yılında AK Parti'nin bizimle birlikte 6 tane belediyesi vardı. 2024 seçimlerinde maalesef bu kalmadı, bu sonuçları AK Partililerin düşünmesi gerekiyor. 31 Mart yerel seçimleri bir ikaz. Siyasetçiler oturur şapkalarını önüne koyar, bu durumdan bir ders çıkarır. Kulaktan duyma değil kendi bildikleri ve araştırmalarıyla değerlendirmek zorundalar" ifadelerini kullandı.

"Demek ki Anketler, Soruşturmalar, İftiralar, Entrikalar Doğru Değilmiş Böyle Siyaset Yapılmazmış"

AK Parti'nin kendisini aday göstermemesine de sitem eden Bozlak, "Bizim yine de kimseye bir kırgınlığımız yok. Bazı şeyler olacak ki insanlar eğriyi doğruyu görüyor. Kararının geçerli olup olmadığını kendi duruşlarının olumlu ya da olumsuz olduklarını görmeleri gerekiyordu. 31 Mart yerel seçimi bir karneydi karneyi bizler aldık. 1400 civarı oy aldık, AK Parti'nin adayı bizim aldığımız oy oranının yarısından daha az bir oy aldı. Demek ki burada bir çelişki var, yapılan anketler, soruşturmalar, iftiralar, rüyalar, entrikalar, demek ki doğru değilmiş ve böyle siyaset yapılmazmış. 31 Mart yerel seçimlerinde biz bir savaşta değil bir yarıştaydık. Herkes üzerine düşeni yaptı. Demirci beldesinde seçim biraz çetrefilli ve heyecanlı geçerken iftiraların yalanların bel altı siyasetlerin olduğu bir bölgede biz efendiliğimizi bozmayarak kendimize yakışanı yaptık. Söz verdik ve sözümüzde de durduk" dedi. Özel Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER