© Aksaray Portal 2021

Aksaray’da 2026-2027 eğitim yılı törenle başladı

Aksaray’da 2026-2027 eğitim öğretim yılı, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

Aksaray’da yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yeni dönemde binlerce öğrenci ve öğretmen yeniden ders başı yapacak.

Aksaray’da 2026-2027 eğitim öğretim yılı, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Yeni dönemin ilk programında Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılırken, kentte eğitim öğretim faaliyetlerinin başlayacağı okullara ilişkin sayılar da belli oldu.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Çelenk töreninin ardından kent genelinde yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları tamamlanırken, öğrenciler ve öğretmenler yeni dönemin heyecanını yaşamaya başladı.

82 bin 421 öğrenci ders başı yapacak

Aksaray’da 2026-2027 eğitim öğretim yılında 491 okulda, 6 bin 403 öğretmen ve 82 bin 421 öğrenci ile eğitim faaliyetleri sürdürülecek.

Yeni dönemle birlikte öğrencilerin daha nitelikli eğitim alabilmesi ve öğretmenlerin eğitim faaliyetlerini sağlıklı şekilde sürdürebilmesi amacıyla okullardaki çalışmalar devam edecek.

Okullarda yeni dönem heyecanı

Çelenk sunma töreniyle başlayan 2026-2027 eğitim öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve veliler açısından başarılı ve verimli geçmesi temenni edildi.

Haber: Neriman Canlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER