© Aksaray Portal 2021

Aksaray’da Bin 350 Suriyeli Göçmen Var

Suriyeli Göçmenlerin İhtiyaçları Değerlendirildi

Aksaray’da bulunan Suriyeli göçmenlere ilişkin sorunların değerlendirilmesi, ihtiyaçların belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması kapsamında Vali Aykut Pekmez Başkanlığında ilgili Kurum Müdürleri, STK ve Dernek temsilcilerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Pekmez, toplanan nakdi ve ihtiyaç sarf malzemelerinin doğru ve hızlı bir biçimde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda çalışmalara başlanması talimatını verdi.

Toplantıya Vali Aykut Pekmez’in yanı sıra İl Garnizon Komutanı J. Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, Aksaray Belediye Başkan Yardımcıları Güven Kermerkaya, Mustafa Karahancı, İlgili İl Müdürleri, STK ve Dernek Temsilcileri katıldı.

Vali Pekmez talimat verdi

Vali Aykut Pekmez toplantıda yaptığı açıklamada kurumların koordineli ve aktif iş birliği içinde çalışmasının uygun olacağını belirterek, Aksaray Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğünün ortak bir envanter oluşturarak bütün ihtiyaç sahiplerinin tek bir merkezden idare edilmesi ve bu merkezden ihtiyaç sahipleri belirlenerek yardımların ulaştırılmasının daha doğru olacağını söyledi. Pekmez, Sosyal Yardımlaşma Vakfı çatısı altında toplanan nakdi ve ihtiyaç sarf malzemelerinin doğru ve hızlı bir biçimde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda çalışmalara başlanması talimatını vererek sosyal yardımda bulunmak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile iletişime geçmelerinin faydalı olacağını belirtti.

Toplantıda konuşan Aksaray Göç İdaresi Müdürü Hasan Ekecik Aksaray’ın farklı bölgelerinde, dağınık halde yaşayan toplam kayıtlı 1350 Suriyeli göçmen olduğunu belgisini verdi. İlk ve orta öğretim düzeyinde 124 Suriyeli öğrencinin olduğu ve normal sınıflarda herhangi bir sorun olmaksızın eğitim alındığı belirten Milli Eğitim Müdür Hacı Ömer Kartal ise, kimlik kartı alan her çocuğun evine en yakın okula yerleştirildiğini belitti. Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Selami Hüner ve Garnizon Komutanı Albay Gazi Demir asayiş konusunda Suriyelilerin çok fazla sorun çıkarmadıklarını belirttiler. STK Temsilcileri yardımlar konusunda kendi üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirterek, bu yardımların tek merkezden ve kamu kurumu tarafından yapılması durumunda daha etkili ve ihtiyacı olanlara daha hızlı ulaşılacağını belirttiler.

Sosyal yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait: Vakıflar Bankası Aksaray Şubesi (0177)  IBAN: TR42 0001 5001 5800 7262 9262 75 numaralı hesaba yardımlarını yatırabilirler. Haber Merkezi

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER