Aksaray’da çocuklar için yeni hizmet birimi hazırlanıyor
YAŞAMAksaray’da devlet korumasındaki çocukların güvenli ve nitelikli hizmetlere erişimini güçlendirmek amacıyla Çocuk İlk Kabul ve Müdahale Birimi için hazırlıklar sürüyor. Hizmet binasında incelemelerde bulunuldu.
Aksaray’da devlet koruması altındaki çocukların ihtiyaçlarına daha hızlı ve nitelikli şekilde cevap verilmesi amacıyla yeni birim için hazırlıklar sürüyor.
Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, çocukların güvenli, sağlıklı ve nitelikli sosyal hizmetlere erişimini güçlendirmek amacıyla planlanan Çocuk İlk Kabul ve Müdahale Birimi için çalışmalarını sürdürüyor.
Hizmet binasında inceleme yapıldı
Hazırlıkları devam eden birimin hizmet binasında Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sezgi Arpacı Elaldı incelemelerde bulundu.
İncelemelerde binanın mevcut durumu değerlendirilirken, çocuklara sunulacak hizmetlerin daha etkin şekilde yürütülebilmesi için ihtiyaçlar ve mevcut eksiklikler ele alındı. Yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli istişarelerde bulunuldu.
Çocukların üstün yararı esas alınacak
Birimin hayata geçirilmesiyle devlet korumasındaki çocukların güvenli bir ortamda korunması, ihtiyaçlarının hızlı şekilde belirlenmesi ve kendilerine uygun sosyal hizmetlere erişimlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.
Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yürütülen çalışmalarda çocukların güvenliği, gelişimi ve geleceğinin öncelikli olduğunu vurgularken, hazırlıkların çocuk odaklı ve üstün yarar ilkesi doğrultusunda sürdürüldüğünü bildirdi.
Çocuk İlk Kabul ve Müdahale Biriminin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından hizmete sunulması planlanıyor.
Haber: Aynur Altuışık
İlginizi Çekebilir