© Aksaray Portal 2021

Aksaraylı Gazilerden Kahraman Şehide Ziyaret

15 Temmuz gecesi darbeci Generali başından tek kurşunla vurduktan sonra şehit olan Halis Ömer Demir’in kabrini ikisi şehit yakını 13 gaziyle birlikte ziyaret eden Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, “Şehit olmayı göze almayan, gazi olamaz, Gazi olmadan da şehit olunmaz” mesajı verdi.

15 Temmuz gecesi darbeci Generali başından tek kurşunla vurduktan sonra şehit olan Halis Ömer Demir’in kabrini ikisi şehit yakını 13 gaziyle birlikte ziyaret eden Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, “Şehit olmayı göze almayan, gazi olamaz, Gazi olmadan da şehit olunmaz” mesajı verdi.

Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ 2’si şehit yakını 13 gaziyle birlikte Kahraman şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrini ziyaret ederek dua ettiler. Burada tarihi açıklamalarda bulunan başkan Dağ, “Türk tarihinin kahramanları bugünümüz kahramanlarından Şehit Ömer Halisdemir’i duymayan, tanımayan kalmadı değilmi?. Pekala, tarihi boyunca aynı ruha, aynı mefkûreye sahip kahramanları ne kadar anıyoruz?. Çin sarayını kırk çerisiyle (yani kırk askeriyle) basan Kürşad’ı bilmemek olur mu?. Avrupa’yı tir titreten Atilla’yı unutmak bize yakışırmı.? Kalabalığına güvenerek Türkleri ezmeye çalışan Çin’e unutamayacakları bir ders veren Mete Han’ı anmamak olacak iş mi.? Yediği okları rağmen kanının son damlasına kadar bayrağı bizansın kalbine sağlayan Ulubatlı Hasan’ı gençlere anlatmamak kabil mi.?

Kelle koltukta savaşı Bağdat’ın fethine moral olan yiğitlik abidesi Aksaraylı Genç Osman’ı sahre ramboların yerine öğrencilere örnek göstermemek akıl işi mi.? 93 Harbi’nde küçük çocuğunu kundağında bırakıp eline geçirdiği baltayla Moskof’un üzerine saldıran nene Hatun’un kahramanlığını başka kızlarımıza ezberletmemek boynumuzun borcu değilmi? Seyid Onbaşı’ya yardım eden Niğdeli Ali’yi, Sütçi İmamı, Şahin Bey’i Seher Bacı’yı, Şerife Bacı’yı, Cevat Paşa’yı, daha nicelerini hele hele de Mustafa Kemal’i bilmeden Çanakkale ve İstiklal Harbi’nin nasıl kazanıldığını anlamak ve anlatmamak bindiğimiz dalı kesmek sayılmaz mı.? Edebiyete intikal eden tüm aziz şehitlerimi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anar, hayattaki gazilere sağlıklı mutlu bir yaşam dilerim. Ne mutlu Türküm diyene” dedi. Dernek Başkanı Mustafa Dağ, son olarak kendilerine her konuda destek olan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya da teşekkürlerini ilettiler. Haber: Ziya Koçak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER