© Aksaray Portal 2021

Aracından Çıkanlar Şok Etti!

Ehliyet sınavını geçemeyen kişilerin üzerine düzenek kurarak, para karşılığında sınavı kazandıran şahıs, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Eskil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından enselendi.

 

İl Jandarma Komutanlığına bağlı KOM Şube Müdürlüğü ve Eskil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından istihbari çalışmalar gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda, Eskil İlçesi mülki sınırları içerisinde ehliyet sınavlarında ses ve görüntü aktaran cihazlar ile usulsüzlük yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kopya Düzeneği Kurup Ehliyet Sınavını Kazandıracaktı

Konu ile ilgili Eskil Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda yapılan araştırmalar sonucunda, R.A. isimli şahsın, öncesinde para karşılığında anlaştığı ve sınavlarda başarısız olan şahısların üzerine özel olarak elektronik düzenek yerleştirilmiş kıyafetler giydirerek ehliyet sınavına girdirdiği tespit edildi. Söz konusu olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda KOM Şube Müdürlüğü ve Eskil İlçe Jandarma  Komutanlığı ekipleri, R.A. isimli şahsı teknik ve fiziki takibin ardından 7 Mayıs 2024 tarihinde saat 18.00’de Eskil İlçesinde bulunan E-sınav merkezinde yapılacak ehliyet sınavına girecek olan M.E. isimli şahıs ile para karşılığında anlaşarak, üzerinde ses ve görüntü aktarma cihazı bulunan özel hazırlanmış kıyafet ile sınava girdireceği ve soruların cevaplarını bu cihazlar sayesinde sınav esnasında şahsa aktaracağı bilgisine erişildi. 

Sınav Merkezine Başarılı Operasyon

Sınav merkezine düzenlenen operasyon neticesinde; sınava giren M.E. ve sınav merkezinin yakınında park halinde bulunan araç içerisinden soruların cevaplarını M.E isimli şahsa aktaran, R.A. ve Ş.E. isimli şahıslar suçüstü yakalandı. Sınava giren M.E. isimli şahsın üzerinde yapılan kontrolde; giymiş olduğu kazağın, göğüs kısmında dışarıdan  görünmeyecek şekilde bir adet mini kamera, iç kısmına özel olarak gizlenmiş bir adet ses aktarım düzeneği, iç çamaşırının içerisine özel tasarlanmış bölümde bir adet görüntü aktarım ve bir adet kablosuz internet (wi-fi) cihazı ile kulağına özel olarak yerleştirilen kulak içi kulaklık ele geçirildi.

Aracın İçinde Tüm Teçhizata El Konuldu

R.A. ve Ş.E. isimli şahısların üzerinde ve içerisinde bulundukları araçta yapılan aramalarda ise; 3 adet mobil wi-fi, 3 adet cep telefonu, 9 adet mini gizli kamera, 8 adet kulak içi mini kulaklık, 23 adet mini lityum pil, 4 adet mobil ses aktarım cihazı, 2 adet mobil kamera görüntü aktarım cihazı, 3 adet, sınava girecek şahıslara giydirmek için üzerine özel düzenek yerleştirilmiş kazak, 3 adet, sınava girecek şahıslara giydirmek için üzerine özel düzenek yerleştirilmiş iç çamaşırı (atlet), 3 adet, sınava girecek şahıslara giydirmek için üzerine özel düzenek yerleştirilmiş iç çamaşırı (boxer), 2 adet taşınabilir güç kaynağı, 1 adet telefon bataryası ve şarj aleti ele geçirildi.  Olayla ilgili şüpheli şahıslar hakkında gerekli adli işlemlere başlandı. İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Suç ve suçlularla mücadele kapsamında titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” denildi. Haber: Yakup Türk

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER