© Aksaray Portal 2021

ASÜ Diş Hekimliği Fakültesi İlk Öğrencilerini Alıyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bu yıl ilk öğrencilerini alacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öğrenci alımına ilişkin yapılan başvuruyu kabul etti. Öte yandan hastane olarak hizmet verecek Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde de çalışmalar son aşamaya geldi. Kısa süre içinde tamamlanması beklenen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlaşmasının ardından hasta kabulü başlayacak.

 Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ASÜ Diş Hekimliği Fakültesi ile ASÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezindeki hazırlıkları yerinde inceledi. Hem eğitim hem de toplum sağlığı açısından tüm hazırlıkları titiz şekilde yaptıklarını ve süreçlerin tüm aşamalarını dikkatle takip ettiklerini söyleyen Rektör Arıbaş, Aksaray’a altyapısı son derece güçlü ve modern bir fakülte ve hastane olarak hizmet verecek bir merkez kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kürşat Eser ve ekibinin çalışmalarda çok büyük emekleri olduğunu, bunun yanı sıra hem siyaset kurumunun hem de yerel yöneticilerin çok değerli desteklerini gördüklerini ileten ASÜ Rektörü, “Tüm hazırlıklar tamamlandı ve ilk öğrencilerimizi bu yıl alıyoruz. SGK anlaşmasının ardından da hasta kabulüne başlayacağız. Kısa bir süre sonra bu sürecin tamamlanacağını ön görüyoruz. Şu ana değin çalışmalara destek veren ve katkı sunan herkese şükranlarımızı iletiyoruz” şeklinde konuştu.  Yapılan kısa açıklamanın ardından heyet laboratuvarları inceledi ve yöneticilerden sürecin geneli hakkında bilgiler aldı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER