© Aksaray Portal 2021

Avşar’dan, Lidere Hayat Öpücüğü

TFF 3. Lig 20. hafta karşılaşmasında 68 Aksaray BLD Spor ile Siirt Özel İdaresi karşı karşıya geldi. Maçın ilk 45 dakikasında iki kalenin de ağları havalanmazken, İlker Avşar'dan son saniye golüyle zafer geldi. 

 68 Aksaray BLD Spor, sahaya Doğukan Özçimen, Erdi Bakırcı, Ali Işık, Nurullah Serbest, Batuhan Yılmaz, Mustafa Kayabaşı, Hasan Gündoğdu, Sefa Aksoy, Aykut Sarıdoğan, İlker Avşar ve Tahsin Hacı Mustafaoğlu 11'iyle çıktı. 

İlk 45 Dakika Gol Sesi Çıkmadı

Lider 68 Aksaray BLD Spor mutlak galibiyet için çıktığı karşılaşmada, Siirt İl Özel İdaresi futbol takımının birebir markajı ve defansif futbol oyun dizilişini çözmeye çalışırken, rakip futbol takımı kontra ataklar ve orta sahada çabuk oyuncularıyla yakaladıkları pozisyonlarla 68 Aksaray BLD Spor kalesinde etkili olacak bir oyun anlayışı ortaya koydu. İlk 45 dakikada Siirt İl Özel İdaresi net 2 gol pozisyondan yaralanamazken, 68 Aksaray BLD Spor'da ilk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Takımlar, ilk yarıda soyunma odasına 0-0 eşitlikle döndü.

İlker Avşar Son Sözü Söyledi

İkinci yarıya etkili başlayan 68 Aksaray BLD Spor, ilk yarıya nazaran daha istekli ve kanatları iyi kullanmaya başladı. Rakip Siirt İl Özel İdaresi ise daha yavaş tempoda bir oyun kurmayı hedefleyerek, maçı soğutmaya çalıştı. Maçın 66. dakikasında Aksaray BLD Spor'da Mustafa Kayabaşı'nın yerine Yusuf Abay maça dahil oldu. Son dakikalar yaklaşırken, çift forvete dönen 68 siyah beyazlı ekipte, 73. dakikada Tahsin Hacı Mustafaoğlu'nun yerini Alpay Demir alırken, Hasan Gündoğdu'nun yerine de Emre Alan oyuna girdi.

Yapılan değişiklikler ile gol arayan siyah beyazlı ekip, Siirt kalesinde son dakikalarda net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Maçın 4. hakemi 90 dakikanın sonuna 7 dakika uzatma süresi ekledi. 90+7'nin son saniyelerinde siyah beyazlı oyuncu Nurullah Serbest'in rakip Siirt ceza sahası içerisine açmış olduğu ortayı iyi değerlendiren İlker Avşar, kafa golü ile 68 Aksaray Belediyesi sporu 1-0 öne geçirdi.

Son saniye golü ile 3 puana ulaşan 68 Aksaray BLD Spor, ligin 20. haftasında 43 puan ile 2. sırasındaki yerini korurken, Kepezspor'un hemen arkasında 1 gol averaj farkıyla liderlik yarışını sürdürüyor. Haber: Harun ATALAY

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER