© Aksaray Portal 2021

Başkan Toprak: Kamu personelinin sorunları daha fazla ötelenmemeli

Aksaray Türk Eğitim-Sen Başkanı Ali Toprak, kamu çalışanlarının uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarının artık ertelenmemesi gerektiğini belirterek hükümete çağrıda bulundu.

Eğitim çalışanları başta olmak üzere tüm kamu personelinin ekonomik ve özlük haklarına ilişkin taleplerini kamuoyuyla paylaşan Aksaray Türk Eğitim-Sen Başkanı Ali Toprak, verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

“Kamu çalışanlarına verilen sözler artık daha fazla geciktirilmemelidir”

Özellikle 1. dereceye ulaşan memurlara 3600 ek gösterge verilmesine yönelik beklentinin halen karşılanmadığını ifade eden Toprak, “Kamu çalışanlarına verilen sözler artık daha fazla geciktirilmemelidir. 1. dereceye 3600 ek gösterge düzenlemesi 2026 yılı içerisinde mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilmeli ve mağduriyet sona erdirilmelidir” dedi.

“Yıllardır çözüm bekliyoruz”

Kamu kurumlarında görev yapan yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının yıllardır çözüm beklediğini vurgulayan Toprak, bu konuda kalıcı adımlar atılması gerektiğini söyleyerek, “Yardımcı hizmetler sorunu artık kangren haline gelmiştir. Bu çalışanlarımızın beklentileri görmezden gelinmemeli, gerekli düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

“İlave ek ödeme maaşlara doğrudan yansıtılmalıdır”

Memur emeklilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinen Toprak, sendika tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınan ilave ek ödeme konusunun önemine işaret etti ve “İlave ek ödeme memur emeklilerinin maaşlarına doğrudan yansıtılmalıdır. Emeklilerimizin alım gücü her geçen gün düşerken, bu konuda daha fazla zaman kaybedilmemelidir” diye konuştu.

“Enflasyon farkına ilave olarak ek zam ve refah payı verilmelidir”

Yüksek enflasyon karşısında kamu çalışanlarının maaşlarının yetersiz kaldığını ifade eden Toprak, temmuz ayında açıklanacak enflasyon farkına ek olarak refah payı ve ilave zam yapılmasının zorunlu hale geldiğini belirtti. Toprak açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

“Enflasyon karşısında maaşlar hızla erimektedir. Kamu çalışanlarının geçim mücadelesi her geçen gün ağırlaşmaktadır. Temmuz ayında oluşacak enflasyon farkına ilave olarak ek zam ve refah payı verilmelidir. Ayrıca enflasyon farkı altı ayda bir değil, aylık olarak çalışanların maaşlarına yansıtılmalıdır.”

Haber: Eylül Vurgun

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER