© Aksaray Portal 2021

Çiftçi sadaka değil hak, lütuf değil adalet istiyor

CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, hububat alım fiyatlarını eleştirerek, “Çiftçi sadaka değil, hakkını istiyor. Çiftçi destek değil, emeğinin karşılığını istiyor. Çiftçi lütuf değil, adalet istiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bilal Özdemir, TMO hububat alım fiyatlarına tepki göstererek, çiftçilerin alım fiyatlarının düşük olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığına dikkat çekti.

“İktidarın açıkladığı fiyatlar gerçeklerden kopuk bir anlayışa işaret etmektedir”

Aksaray’ın tarımın merkezlerinden biri olduğunu belirten Başkan Özdemir, “Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Aksaray'da çiftçilerimiz aylarca emek vermiş, borçlanmış, yüksek maliyetlere rağmen üretimden vazgeçmemiştir. Ancak iktidarın açıkladığı fiyatlar, çiftçinin alın terine değil, ekonomik gerçeklerden kopuk bir anlayışa işaret etmektedir” dedi.

“Çiftçiye üret denilmekte ancak emeğinin karşılığı verilmemektedir”

Giderlerin yüzde 100’e yakın oranlarda yükseldiğini vurgulayan Özdemir, “Mazotun, gübrenin, tohumun, ilacın ve sulama giderlerinin %100’e varan oranlarda arttığı bir dönemde açıklanan fiyatlar, üreticinin maliyetini dahi karşılamakta yetersizdir. Çiftçiye 'üret’ denilmekte, ancak emeğinin karşılığı verilmemektedir. Bu anlayış, tarımı desteklemek değil, çiftçiyi üretimden uzaklaştırmaktır. Bugün Aksaray'ın köylerinde çiftçi ürününü değil, geleceğini hesap etmektedir. Borcunu nasıl ödeyeceğini, gelecek yıl nasıl ekim yapacağını düşünmektedir. Saraydan bakıldığında görülemeyen gerçek budur” açıklamasını yaptı.

“Çiftçinin kaybettiği yerde Türkiye kazanamaz”

CHP olarak üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Özdemir, “Tarımı kaderine terk edenler bilmelidir ki; çiftçinin kaybettiği yerde Türkiye kazanamaz. Üreticinin zarar ettiği, gençlerin köylerini terk ettiği bir ortamda ne gıda güvenliği sağlanabilir ne de ekonomik kalkınma gerçekleşebilir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak çiftçimizin, üreticimizin ve köylümüzün yanında olmaya devam edeceğiz. Çiftçinin emeğini yok sayan, üretimi değersizleştiren bu politikaların karşısında duracağız. Aksaray'ın bereketli topraklarında üretimin devam etmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Çiftçi sadaka değil, hakkını istiyor. Çiftçi destek değil, emeğinin karşılığını istiyor. Çiftçi lütuf değil, adalet istiyor” dedi.

Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER