“Devletimiz İmkânları Vatandaşlarının Hizmetinde”
AKSARAYAksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti ve Engelli Evde Bakım Hizmetinden yararlanan aileler ile görüştü. Hizmetin çok önemli ve değerli olduğunu kaydeden Pekmez; “Sosyal devlet anlayışı kapsamında sunulan bu hizmet sayesinde vatandaşlarımıza önemli destekler sağlanıyor” dedi.
Yeşim Pekmez beraberinde Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül’ün eşi Semiha Sarıgül, Aksaray Kaymakam Adayı Fatmagül Dalmış, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile Sosyal Ekonomik Destek Programından yararlanan Emine Turhan ile Engelli Evde Bakım Hizmetinden yararlanan Rana Baş’ı ziyaret etti. Ailelerle görüşerek yararlandıkları hizmet hakkında bilgi alan Pekmez; devletin sosyal ekonomik yönden binlerce aileye destek sağladığını bu desteklerin çok önemli olduğunu söyledi.
İhtiyaç Sahiplerini Gözetin
Ailelerin maddi anlamda bir yere kadar yapabildikleri tedavi ve diğer ihtiyaçlar için devlet desteği ile çok önemli engeli aştığını belirten Pekmez; bu hizmet sayesinde vatandaşların kendi kendine yetebilir hale geldiğini söyledi. Sosyal Devlet anlayışı kapsamında kamu imkân ve kaynaklarının her zaman vatandaşların hizmetinde olduğunu ancak; geniş maddi imkânlara sahip hayırseverlerin de çevresini gözetmesi gerektiğini belirten Pekmez : “İnancımız gereği müşkül durumdaki insanlara yardım etmemiz gerekiyor. Bu noktada çevremize bakmalı imkânlarımız nispetinde gözetilmesi gereken veya desteklenmesi gereken kişi ve ailelere de gerekli ilgiyi göstermeliyiz’ dedi. Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir