© Aksaray Portal 2021

Dünya Şampiyonu Aksaray’ın İnci’si

Dünya’nın 3. büyük organizasyonu Dünya Liseler Arası Spor Olimpiyatları Trabzon’da düzenlendi. Atletizm branşında Türkiye ve Aksaray’ı temsil eden 16 Yaşındaki İnci Kalkan Dünya Şampiyonu Oldu.

Trabzon’da düzenlenen Dünya Liseler Arası Spor Olimpiyatları’na Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon Valisi ve Belediye Başkanı’nın konuk olduğu olimpiyatlarda Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde eğitim alan genç atletizmci İnci Kalkan Türkiye ve Aksaray’ı temsil etti. Antrenörü Hatice Çelik ile katıldığı olimpiyatlarda final müsabakasında 3000 metre koşusunu 9 dakika 52 saniyede tamamlayan İnci Kalkan Dünya şampiyonluğuna adını yazdırdı. Dünya şampiyonluğunun verdiği gurur ile açıklamada bulunan antrenör Hatice Çelik, “Şükürler olsun Trabzon’da yapılan Dünya Liseler Arası Dünya Olimpiyatları’nda ülkemizi ve şehrimizi temsil etmek nasip oldu. Gerek bizi tribünde destekleyen tanıdık tanımadık antrenörlerimize ve desteklerini esirgemeyen Aksaray Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan ve Spor Şube Müdürümüz Ömer Çağlayan’a ve bizi yanlık bırakmayan tüm destekçilerimize teşekkür ederiz hep beraber milletçe nice güzel başarılara erişiriz inşallah.” Dedi.

Fedakar Anne Çifte Sevinç Yaşadı

Olimpiyatlar öncesi yakın zamanlarda doğum yapan antrenör Hatice Çelik çocuğunun küçük olmasından dolayı minik çocuğu ile birlikte olimpiyatlarda yer aldı. Çocuğunun doğumuyla yakın zamanda mutluluk yaşayan Hatice Çelik sporcusu İnci Kalkan’ın Dünya şampiyonu olması fedakar anneye çifte mutluluk yaşattı.

Bu Gurur Bizim Bu Gurur Milletimizin

Dünya Liseler Arası Spor Olimpiyatları’nda 3000 metre koşusunda dünya şampiyonu İnci Kalkan olimpiyatta ülkemizi ve şehrimizi temsil etmenin sevinci ile “Bu gurur bizim bu gurur milletimizin şükürler olsun ki olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum ve bana destek veren başta antrenörüm Hatice Çelik’e desteklerini eksik etmeyen Spor İl Müdürümüz Cüneyt Alkan’a ve Spor Şube Müdürümüz Ömer Çağlayan’a sonsuz teşekkür ederim”  dedi. Haber: Mehmet Eser

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER