© Aksaray Portal 2021

Emniyetten Paralel Yapıya Büyük Operasyon

Aksaray Merkezli Paralel Yapı Operasyonu: 50 Gözaltı

Paralel yapıyla mücadele kapsamında operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

 

Aksaray Merkezli 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen paralel yapı operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkartılan 50 kişiden 35’i gözaltına alındı. FETÖ/PDY yönelik ani operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında memur, avukat ve iş adamlarının olduğu öğrenildi. Öte yandan Aksaray Girişimci İşadamları Derneği Başkanı R. G. ve Karaman'da özel bir okulun müdürü M.A'nın da arandığı bildirildi.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca, 8 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından paralel yapıya yönelik başta Aksaray olmak üzere Eskişehir, Konya, Ankara, İstanbul, Malatya, Karaman ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Daha önce belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda 50 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ve bunun 43'ünün Aksaray, 7 kişinin ise diğer illerde olduğu öğrenildi.

 

 Yapılan ani baskınlarda 50 kişiden 35 kişi gözaltına alındı

 

Aksaray merkezli 8 ilde Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda hakkında yakalama kararı çıkartılan 50 kişiden 35'i gözaltına alındı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca, 8 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye finansman sağladığı öne sürülen aralarında memur, avukat ve iş adamlarının da bulunduğu 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Aksaray merkezli Konya, Ankara, İzmir, Malatya, İstanbul, Eskişehir ve Karaman'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında İzmir'de özel bir erkek öğrenci yurdunun müdürü A.K, Konya'da muhasebecilik yapan M.Ç. ile A.F.Ö, Eskişehir'de özel bir eğitim kurumunun müdürü olan K.T. de bulunuyor. Bu şüpheliler, Aksaray'a gönderildi.

Öte yandan Aksaray Girişimci İşadamları Derneği Başkanı R. G. ve Karaman'da özel bir okulun müdürü M.A'nın da arandığı bildirildi.

Şüpheliler hakkında, "FETÖ/PDY üyesi olma ve finansman sağlama" gibi suçlamalar bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.  Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER