© Aksaray Portal 2021

"Emperyalist Sistem, Çalışanların Dayanışma Ve Birlikteliğini Engellemek İstemektedir"

Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için yazılı bir basın açıklamasında bulunarak, "Çalışanların ekonomik ve demokratik kazanımlarının korunması bugün daha da önem kazanmıştır" açıklamasında bulundu.

 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü özelinde Baro Başkanı Ferit Köse, yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Çalışanların yoğun çabası sonucunda kazanımlar elde ettiğini ifade eden Köse, bu kazanımların korunmasının çok daha önem kazandığına dikkat çekti.

"Emperyalist Sistem, Çalışanların Dayanışma ve Birlikteliğini Engellemek İstemektedir"

"Çalışma şartlarını ve yoğun emek sömürüsünü protesto etmek için ABD Chicago‘da 40 bin

tekstil işçisinin gerçekleştirdiği eylemin kanla bastırılmasının ardından, 1 Mayıs 1886 yılında 350 bin işçinin greve çıkmasıyla insanlık tarihi açısından yeni bir dönem başladı" diyen Köse, "İşçi sınıfının tarihteki en örgütlü ve kararlı mücadelesinin miladı olarak kabul edilen 1 Mayıs her yıl tüm dünyada işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlanıyor. Emperyalist sistem, emeğin sömürüsünün sürekliliğini sağlamak için işçi sınıfı ve diğer çalışanların dayanışma ve birlikteliğini engellemek istemektedir. Çalışanların yüzyıllarca süren, büyük bedeller ödenen mücadelesi  ile elde edilen  ekonomik ve demokratik kazanımlarının korunması bugün daha da önem kazanmıştır. Ülkemizin kalkınmasında ve ilerlemesinde alın terleriyle mücadele eden tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yürekten kutluyor, bütün emekçi kardeşlerimi sevgiyle selamlıyor, aileleriyle birlikte sağlık ve huzur içerisinde nice yıllar diliyorum" dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER