© Aksaray Portal 2021

Güneş İMKON Yönetimine Seçildi

Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Güneş, İMKON Olağan 5. Kongresi'nde yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

 İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Olağan 5. Kongresi, gerçekleştirildi. Başkanlık ve yönetim kurulu üyelerinin seçimleri gerçekleştirilirken, mevcut İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, yeniden güven tazeleyerek başkanlığa seçildi. 

Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) Başkanı Fatih Güneş de İMKON Divan Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.

"Konfederasyonumuz Kamu Yararı Statüsü Alarak Daha da Güçlenmiştir"

Göreve yeniden gelmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Tellioğlu, "İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) 5.Olağan Genel Kurulunu, konfederasyonumuza bağlı ülkemizin dört bir yerinden gelen federasyon, il dernek başkanlarımız ve İMKON üst kurul delegelerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirdik. Her geçen gün güçlü ve emin adımlarla büyüyerek yoluna devam eden konfederasyonumuz, kamu yararı statüsünü de alarak daha da güçlenmiştir. Müteahhitlik sektörünün sorunlarının bu denli artması ve bu sorunlarının çözülememesinin en büyük sebebi, Müteahhitler Odası'nın kurulmasının  bir kısım çevrelerce engellenmesindendir. Sektör mensuplarından mecburi üye aidatları alan Ticaret odalarının, kendi gündem yoğunluklarından veya ilgisizliklerinden yine iş dünyasını temsil eden büyük STK'larında gündeminde müteahhitlerin sorunları yeterince yer bulamamaktadır" dedi.

Yeni Dönemde 3 Hedef Var

Yeni dönemde 3 önemli konuya değineceklerini ifade eden Tellioğlu; ilk olarak TOBB çatısı altında bağımsız Müteahhitler Odası kurulmasına öncülük edeceklerini, müteahhitlerin yetkinliğini artırmak için eğitim sertifikasyon programı hazırlayıp uygulamaya geçireceklerini ve müteahhitlik sektörünün dünya inşaat pazarından daha fazla pay almak için sektöre öncü olmayı amaçlayacaklarını belirtti. 

Yeniden göreve seçilmesinden dolayı teşekkür eden Başkan Tellioğlu, "Bu vesile ile; konfederasyonumuzun 5. Olağan Genel Kurulunda şahsımı ve yeni yönetim kurulunu yeniden seçen kıymetli federasyon ve dernek başkanlarıma ve İMKON üst kurul delegelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, genel kurulumuzun sektöre ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER