© Aksaray Portal 2021

İş Kulübü Eğitimleri Tamamlandı, Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

“İŞKUR Kampüs Protokolü” kapsamında düzenlenen “İş Kulübü Eğitimleri” tamamlandı. Mart ayında yapılan eğitimleri başarıyla geçen öğrencilere sertifika verildi.

 Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kapısı Platformu, Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) iş birliği ASÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) katkılarıyla yapılan "İş Kulübü Eğitimleri" tamamlandı.

Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, gençlere yol göstermek ve rehberlik yapmak için üzerlerine düşen her vazifeyi yerine getirmeye gayret gösterdiklerini vurgulayarak, bu kapsamda yapılan çalışmalara değindi. Bu çalışmaların başında Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin geldiğini vurgulayan Prof. Arıbaş, öğrencilere yeni bir alan açma, kendilerini geliştirme, staj yapma ve iş bulma gibi faaliyetler yürüttüklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi başta olmak üzere farklı platformlarla iş birliği protokolleri imzaladıklarını ve öğrencilere yönelik katkıyı derinleştirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden ASÜ Rektörü, öğrenciler için kariyer odaklı seçmeli dersler olduğunu da söyledi.

"Gençler Kendilerini Yetiştirmeli, Eksikleri Gidermeli, Mutlaka Dil Bilmeli"

Kampüste öğrenci odaklı çalışmalar noktasında imkânları en verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını dile getiren Arıbaş, "Öğrencilerimiz de kendilerini yetiştirmek için yoğun bir çalışma temposu içinde olmalı, eksiklerini gidermeli, alanlarına ilişkin yeni gelişmeleri takip etmeli… Bunların ötesinde mutlaka yabancı dil öğrenmeli. Her öğrencimiz İngilizceyi anadili gibi konuşabilmeli. Benim, evlatlarımdan ricam, en az bir ve hatta birden fazla yabancı dili çok iyi konuşuyor, yazıyor ve okuyor olmalarıdır” dedi.

"Öğrencilerimiz Ülkemizin Değerlerini Çok İyi Şekilde Özümsemeli"

Öğrencilerin kendilerini geliştirirken ait oldukları kültürü ve ülkenin değerlerini de iyi özümsemelerinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Prof. Arıbaş, "Alanları ne olursa olsun öğrencilerimizin ülkenin temel değerlerini -mesela tarihini- iyi bilmeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra Türkçeyi çok iyi kullanabilmeleri, güzel konuşabilmeleri ve kendilerini çok iyi biçimde ifade edebilmeleri gerekiyor. İşinizi çok sevmelisiniz. Sevmediğiniz bir işte yahut bir alanda olduğunuzu hissediyorsanız o alanda kalmayın ve mutlaka sevdiğiniz mecraya yönelin. Isınamamışsan, sevmemişsen, alışamamışsan o alanı değiştir!" ifadelerini kullandı.

"Siz İnanın, Hedef Koyun ve Azimle Çalışın… Başarı Mutlaka Gelecektir"

Bireylerin kendini keşfetmesin önemine de temas eden Alpay Arıbaş, "Sevdiğiniz, mutlu olabileceğiniz ve kabiliyetinizin yüksek olduğu alanları belirleyin. O alanlar üzerinden çalışmalar yapın. Çalışmalarınızı bir yaşam biçimi olarak görün. Herhangi bir kavramı öğrenirken, ‘Bu benim hayatımda karşıma çıkabilir, bu bilgiye benim ihtiyacım olabilir, bunu öğrenmeliyim’ motivasyonuyla yaklaşın. Ayrıca mutlaka bir hedefiniz olsun. İnanın, hedef koyun ve azimle çalışın… Bunlar olursa başarı peşinden gelecektir" sözlerini kullandı.

"Özünüzden Kopmayın"

Törende Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da açıklamalarda bulunarak, gençlere özlerinden kopmamalarını tavsiye ederken, "Hangi meslek olursa olsun kesinlikle özünüzden kopmayın, geldiğiniz yeri asla unutmayın. Çocukluk arkadaşlarınızı unutmayın, akrabalarınızı unutmayın, anne-babaya saygıyı ve sevgiyi asla unutmayın" dedi. ASÜ’de 4-21 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen “İş Kulübü Eğitimlerine” Maliye ve İktisat Bölümlerinden 20’şer; Yönetim Bilişim Sistemleri, İşletme ve Kamu Yönetimi Bölümlerinden 13’er ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden 14 öğrenci olmak üzere, altı bölümden toplam 93 öğrenci katılım gösterdi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER