© Aksaray Portal 2021

İş Pozitif Aksaray’da Tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan, Şubat ayında düzenlenen tanıtım toplantısı ile ilk defa duyurulan Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılının Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı "İş Pozitif" programı Aksaray’da düzenlenen programla tanıtıldı.

 "Güçlü Türkiye; Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum Üzerinden Yükselecek”

Vali Kumbuzoğlu yaptığı konuşmasında; 10 bakanlığın destek verdiği, Sanayi ve Ticaret Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları, Kadın Kooperatifleri ve Özel Sektör İşletmelerinin de paydaşı olduğu programın önemine dikkat çekerek; uygulanan program ile  kadınlara, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmeti, Engelli İş Koçluğu, İşbaşı Eğitim Programları, Mesleki Eğitim Kursları, Toplum Yararına Programlar gibi birçok konuda eğitimler verilerek kadınların iş hayatına hazırlanacaklarını ifade ederek, “Kadınların, hak ettiği ölçüde kendisine yer bulamadığı ya da bireylerin aile sıcaklığından uzaklaşarak yalnızlaştığı bir toplum, her türlü saldırıya açık hale gelir. Nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kadınların güçlendirilmesi, üretim dünyasına adil ve hakkaniyetli bir sistem ile dahil edilmesi, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen her ülke için bir mecburiyettir. İş Pozitif Projesi ile kadınların potansiyellerini keşfedebilecekleri ve kendilerine uygun çalışma ortamlarını bulabilecekleri bir buluşma noktası olarak önemli bir ihtiyaca karşılık gelecektir" dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök de yaptıkları konuşmalarında; kadın istihdamının artırılması amacıyla hayata geçirilen programı tebrik ederek, kadınların istihdamdaki rolünün artırılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

İş Pozitif Kadınlara Çok Önemli Fırsatlar Sunuyor

Konuşmaların ardından Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İstihdam Hizmetleri Daire Başkanı Özkan Bolat ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, ‘İŞ POZİTİF’ programı ile ilgili bilgiler verdi. Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, son 5 yılda İŞKUR aracılığı ile 58.632 kadına danışmanlık yapıldığını ve 12.224 kadının istihdam edildiğini, Aksaray’ın TR 71 bölgesinde işsizliğin ortalamasını düşüren öncü illerden biri olduğunu ifade etti.

Kadın girişimciler, kurum ve kuruluşların açtığı sergi ilgiyle karşılanırken program sonunda Aksaray’da en fazla kadın istihdamı gerçekleştiren firmalar ile İŞKUR İş Kulübü Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanan kişi ve kurumlara plaket takdim edildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım programına; Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İstihdam Hizmetleri Daire Başkanı Özkan Bolat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Baro Başkanı Ferit Köse, birim amirleri, STK Başkan ve üyeleri ile çok sayıda davetlinin katıldı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER