© Aksaray Portal 2021

“İyi Bir Gelecek İçin Yeni Müfredata İhtiyaç Var”

Başkan Günyadın 1.Kanaat Dönemini Değerlendirdi

2016-2017 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Günaydın, “İyi bir gelecek için yeni bir müfredata ihtiyaç var” dedi.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemini değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya gelen Eğitim Bir-Sen Başkanı Günaydın, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat döneminin, eğitim çalışanlarının birçok olumsuzluğa rağmen özveriyle çalıştıkları, darbe girişimi sonrası yaşanan kritik bir sürecin ardından sona erdiğini söyledi. FETÖ hain planlarının icra edildiği bir zaman diliminde ve bunun artçı sarsıntılarının gölgesinde açılan eğitim-öğretim yılında, ihanet şebekesine mensup kişilerin kamudan tasfiye edilmesine yönelik tedbirlerin alınması nedeniyle, bazı olumsuzluklar yaşandığını  vurgulayan Günaydın, “İhraçlar, açığa almalar, özellikle valilikler ve kaymakamlıklar tarafından açığa alınanların durumlarının netleştirilmesinin gecikmesi eğitim-öğretimi etkilemiştir. Masum ve hainlerin ayrıştırılması noktasında illere göre farklılıkların olması art niyetlilere kapı aralamış, hainlerin gizlenmesine, masumların ise itibarsızlaştırılmasına zemin hazırlamıştır. Öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlikler, ders ücretlerindeki adaletsizlikler, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik, performans, rotasyon, müfredat, alan değişikliği, kariyer basamakları gibi birçok sorun çözüme kavuşturulmayı beklemektedir” dedi.

“Olağan Hale Dönülmelidir”

Eğitim gündeminde olağan hale dönülmesi gerektiğinin altını çizen Günaydın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çok sayıda öğretmenin halen açıkta bekletilmesinin, birçoğu hakkında hâlâ bir inceleme/soruşturma yapılmamış olmasının mesleki ve sosyal yansımaları göz önüne alınarak, suçu tespit edilenlerin cezalandırılması, masum olanların ise bir an önce görevlerine iade edilmesi gerekmektedir.”

“Çağa Uygun Ders Programları Şart”

Çağa uygun, yeniliklere açık ders programlarından vazgeçilmemesi gerektiğini belirten Günaydın, “Yoğun bir değişimin yaşandığı bugünün dünyasında meraklı, öğrenmeye istekli, üretken, öz güvenli, kendini iyi ifade edebilen, sürekli yeni şeyler öğrenebilecek ve yeni fikirler bulup bunları uygulayabilecek insan kaynağına ihtiyaç vardır. Eğitim sistemimiz, Anayasa’dan başlanarak kanunlar, yönetmelikler ve diğer mevzuat çerçevesinde çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, milletin beklentilerini karşılayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır” dedi.

İhtiyaç Kadrolu Öğretmenlerle Karşılanmalı

Mülakatlı ve sözleşmeli öğretmenlikten vazgeçilmesini isteyen Günaydın açıklamasında şunları kaydetti: “Son yıllarda derslik yapımında kayda değer bir artış olmasına ve çok sayıda öğretmen ataması yapılmasına rağmen hâlâ 100 bine yakın öğretmen açığı bulunmaktadır. Eğitime ilişkin reformların kalıcı hâle gelmesi, okullarda boş ders kalmamasına ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin bulunmasına bağlıdır. Bu nedenle, hem yeni öğretmen kadroları ihdas edecek hem de sözleşmeli öğretmen alımındaki hatayı telafi ederek sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirecek yasal bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır. Kadrolu istihdam konusunda gereken adım atılmalı; öğretmen ihtiyacı tamamen karşılanmalı ve alımlar kadrolu olarak yapılmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, başta öğretmenlerimiz olmak üzere, bütün eğitim çalışanlarımızı emeklerinden dolayı tebrik ediyor, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ikinci kanaat dönemine sorunlarından arınmış olarak girmelerini diliyoruz.” Haber: Ziya Koçak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER