© Aksaray Portal 2021

Kadın İstihdamına Destek Veren Firmalar İle Bir Araya Gelecek

İş Pozitif kapsamında, Aksaray’da kadın istihdamını önceleyen firmalara, plaket takdimi gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, eşi Sayın Emine Erdoğan’ın katılımlarıyla tanıtımı yapılan Yüzyılın Kadın İstihdam Programı "İş Pozitif", kadın istihdamının artırılması amacıyla çalışmalar yapmaya devam ediyor. 

 

“İş Pozitif” ile kadınların iş gücüne katılımının ve girişimciliğinin çeşitli hibe, teşvik, kredi ve muafiyetler aracılığıyla desteklenerek artırılmasının ve bu yolla kadın istihdamının genişletilmesi hedefleniyor.

Şubat 2024’ten Bu Yana Uygulanmaya Devam Ediyor

Bu proje ile birlikte kadınların iş hayatına aktif şekilde katılması sağlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda; İçişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere toplamda 10 bakanlığın desteğiyle Şubat 2024’te uygulanmaya başlandı.

ATSO’da Program Yapılacak

İŞKUR “İş Pozitif”in Aksaray’daki tanıtım programı Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında ve eşi Sayın Canan Kumbuzoğlu eşliğinde; il protokolü, paydaş bakanlıkların taşra, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, kadın muhtarlarımız, kadın kooperatifleri, girişimci kadın dernekleri ve kadın STK’ları, kadın akademisyenlerimiz, kadın işverenlerimiz ve yöneticilerimiz, en çok kadın istihdam eden Ulusal ve Uluslararası Markaların katılımıyla 9 Mayıs’ta 10.30’da Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Katılımcılara Sertifika Verilecek Standlar Açılacak  

Programda Aksaray’da “En Fazla Kadın İstihdamı” gerçekleştiren firmalara plaket takdimi yapılacak. Aynı zamanda İŞKUR iş kulübü eğitimi alan kadın katılımcılara sertifikaları dağıtılacak olup, kadın dernek ve kooperatiflerin, kurumların standları yer alacak. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER