© Aksaray Portal 2021

“Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır”

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Özdemir, 2-8 Kasım Lösemili çocuklar haftası nedeniyle, lösemiye dikkat çekmek, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmak ve toplumu bilinçlendirmek üzere bir açıklama yaptı.

 Çocuk Hastalıkları Uzmanı Özdemir, Lösemi (Kan Kanseri) olarak bilinen rahatsızlığın tüm yaş grubundaki çocuklarda görülme oranının %30-35  ile ilk sırada yer aldığını, en çok 2-5 yaş aralığında görüldüğünü, ülkemizde her yıl 16 yaşın altında ortalama  1200-1500 arası çocukta lösemi vakası tespit edildiğini, Lösemi tedavisinin hem çocuk hem de aileler için sabır gerektiren uzun bir süreç olduğunu söyledi.

Lösemili Çocuklar Sağlık Ve Eğitim Vakfı (LÖSEV)

Tıbbi tedaviyle tam iyileşme şansı yüksek olan akut lösemiden korkulmaması gerektiğini söyleyen Dr. Emine Özdemir; “Toplum olarak lösemi tedavisi gören kişilere ve ailelerine ihtiyacı olan, maddi-manevi her türlü desteği vermek çok önemli. Ülkemizde bu amaçla kurulan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) lösemili çocuklarımıza her daim destek olmaktadırlar. Lösemi tedavisi hem çocuk hem de aile için sabır gerektiren, uzun bir süreçtir. Ancak unutmamak gerekir ki, lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır” dedi. Haber Merkezi

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER