© Aksaray Portal 2021

Mehmetçiğe “Depremde Arama Kurtarma” Eğitimi Verildi

AFAD İl Müdürlüğü, olası afetlere karşı eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı personeline, “Depremde Arama Kurtarma Eğitimi” verildi. 

 

Aksaray Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) İl Müdürlüğü, olası afet durumlarına karşı vatandaşları bilgilendirmeye ve eğitimler vererek farkındalık oluşturmaya devam ediyor. 

Olası bir afet olaylarına karşı eğitimler sürerken, bu kapsamda AFAD tarafından İl Jandarma Komutanlığı personeline “Depremde Arama Kurtarma Eğitimi” verildi.

“Bu Tür Eğitimlerin Düzenlenmesi Büyük Önem Taşımaktadır”

Mehmetçiklere uygulamalı olarak verilen arama kurtarma eğitimine ilişkin olarak bilgilendirmelerde bulunan AFAD görevlileri, “Deprem gibi acil durumlarda hayati önem taşıyan arama kurtarma faaliyetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için bu tür eğitimlerin düzenlenmesi büyük bir önem taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

“Daha Fazla Personelin Eğitilmesi ve Yetiştirilmesi Büyük Bir Önem Arz Etmektedir”

Depremde arama kurtarma operasyonlarının profesyonel olarak yönetilmesi için bu tür eğitimlerin düzenli şekilde verilmesi gerektiğini söyleyen AFAD görevlileri, “Katılımcılar üzerinde olumlu bir etki yaratması ve acil durumlarda daha etkin bir şekilde hareket etmelerini sağlaması beklenmektedir. Deprem gibi afet durumlarında hızlı, koordineli ve etkili müdahalenin hayat kurtarıcı bir önem taşıdığı göz önünde bulundurularak, bu tür eğitim programlarının düzenli olarak devam ettirilerek daha fazla personelin eğitilmesi ve yetiştirilmesi büyük bir önem arz etmektedir” açıklamasını yaptı. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER