© Aksaray Portal 2021

Öğreciler Ebayı Sevdi

<p><strong>&nbsp;</strong>Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Gen&ccedil;lik Hizmetleri ve Spor İl M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml;nde bulunan Gen&ccedil;lik Merkezi&rsquo;ni ziyaret etti.</p>

Vali Aydoğdu Gençlik Merkezi'nde oluşturulan EBA merkezini gezdi. Koronavirüs pandemi süreci nedeni ile uzaktan eğitim imkanı olmayan öğrencilere yönelik oluşturulan EBA sınıflarında incelemede bulunan Vali Aydoğdu sistem hakkında öğretmenlerden bilgi alırken öğrencilerle de görüştü.

Çocuklar “EBA” Dedi

Öğrencilere “Yüz yüze eğitim mi daha iyi, uzaktan eğitim mi daha iyi?” sorusunu soran Hamza Aydoğdu öğrencilerden özellikle EBA eğitiminin daha iyi olduğu cevabını aldı. Daha sonra Gençlik Merkezi'nde bulunan robotik kodlama ve sivil havacılık bölümlerini de gezen Vali Aydoğdu Vecihi Hürkuş İHA ve Model Uçak sınıfını gezerek burada yapılan eğitimler hakkında bilgi aldı.

“Devletin İmkanlarını Vatandaşa Seferber Ediyoruz”

İnternet erişimi olmayan çocukların EBA programına katılmak için sabah 8.00'de servislerle alınıp, dersi bittikten sonra tekrar servislerle evlerine bırakıldığını ifade eden Vali Aydoğdu “Özellikle pandemi döneminde böylesi eğitim modelini hayata geçiren Gençlik Merkezi ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Bey'e teşekkür ederim. Devletimizin imkanlarını, imkanları olmayan tüm fertler seferber etmek için elimizden gelen gayretle çalışmaları yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tüm İle Yaymalıyız”

EBA sınıfı ziyaretinin ardından Gençlik Hizmetleri faaliyetlerini de gezen Vali Aydoğdu sinema izlememiş ilçe ve belde öğrencilerinin Gençlik Merkezi'ne getirilerek sinema salonunda film izledikleri projede sayının arttırılması talimatı verdi.  Program sonunda Hürkuş İHA model uçak atölyesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı maket uçakların uçuş gösterisini izleyen ve Vali Aydoğdu “Aksaray'ın muazzam bir potansiyeli var. Her gittiğim kurum beni gerçekten büyülüyor. Bu enerjiyi tüm il geneline yaymak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Dilek Eyüboğlu

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER