© Aksaray Portal 2021

Öğretmenler Cuma Günü İş Bırakıyor

İstanbul'da özel bir lisenin Okul Müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencisi tarafından öldürülmesi sonrası Türk Eğitim-Sen, iş bırakma kararı aldı.

 İstanbul’da okuldan atılan bir yabancı uyruklu öğrenci tarafından öldürülen Okul Müdürü İbrahim Oktugan, tüm Türkiye’yi şok ederken, eğitim sendikaları da ayaklandı. Türk Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler ilk derse girmeyecek, Cuma günü ise tamamen iş bırakacak.

 “Türk Eğitim-Sen İş Bırakma Kararı Aldı”

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Toprak, “Öğretmenler perşembe günü okullarda, cuma günü ise il milli eğitim müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. İstanbul Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın 5 ay önce okuldan atılan Irak uyruklu bir öğrenci tarafından silahla öldürülmesi gündeme bomba gibi düştü. Türk Eğitim-Sen, iş bırakma kararı aldı. Karara göre, sendikaya bağlı öğretmenler perşembe günü ilk derse girmeyerek okullarda basın açıklaması yapacak. Cuma günü ise tam gün iş bırakma kararı alan öğretmenler, il mili eğitim müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaparak ‘Öğretmene şiddete hayır’ diyecek" açıklamasında bulundu. Eğitim sendikaları, üyelerine ve meslektaşlarına çağrıda bulunarak siyah giyinmelerini ve siyah kurdele takmalarını, 10 Mayıs'ta da iş bırakmalarını istedi.

"Caydırıcı Cezalar Bir An Önce Hayata Geçirilmeli”

Türk Eğitim Sen ise, eylem planları hakkında, "Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak 09.05.2024 Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. 10.05.2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, öğretmene şiddete hayır diyoruz! Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere gireceğiz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM'ye ilettiği kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir" paylaşımında bulundu. Haber: Sedef Nazlı


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER