© Aksaray Portal 2021

Rektör Arıbaş: “ASÜ Olarak Hedefimiz Türkiye’de İlk 20’yi Zorlamak”

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray Üniversitesi için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, üniversiteyi Türkiye’deki en iyi 20 üniversite arasına sokmakta kararlı olduklarını söyledi.

Aksaray Üniversitesi'nin ilk Aksaraylı Rektörü Prof. Dr. Arıbaş Aksaray Üniversitesi rektörlüğünün 9. ayında Anadolu Ekspres ve Ekspo TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

 Göreve gelir gelmez üniversite yönetimini gözden geçirerek, üniversite için fayda sağlayabilecek şekilde çalışmalar yapan Rektör Arıbaş, şehrin paydaşlarıyla uyum içerisinde çalışacaklarının sözünü vermiş ve Teknopark konusunda hızlı bir adım atmıştı. Arıbaş, ASÜ için çaba göstermeye devam edeceklerinin mesajını verirken, ASÜ’yü en başarılı üniversiteler arasına sokmaya kararlı olduklarını vurguladı.

“Üniversitemizin Kapasitesinin Artırılması İçin Ne Gibi Çalışmaları Yapabiliriz Diye Kolları Sıvadık”

Bir Aksaraylı olarak ASÜ’nün rektörü olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Rektör Arıbaş, görev yaptığı üniversitelerde Aksaray Üniversitesi'ni yakından takip ettiğini belirterek, “Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kardiyolog olarak ve yönetici olarak çalıştığım dönemlerde Aksaray ziyaretlerinde üniversitemize gelip kampüsü ve üniversitemizi gezme imkânım oldu. Rektör olarak göreve başladığım andan itibaren Aksaray Üniversitesi'nin bir sistemi altyapısı ve mevcut kadrolarının olduğunu biliyordum. Üniversitemizin akademik olarak ileri seviyelere ulaşabilmesi ve kapasitesinin artırılması için ne gibi çalışmalar yapabiliriz diye kolları sıvadık” sözlerini kullandı.

“Üniversitemizin Yönetim Kadrolarında Güzel Bir Oluşuma Gittiğimize İnanıyorum, Ekibime Güveniyorum”

“Yapacağımız yenilikler ve çalışmalar için iyi bir ekibe ihtiyacımız vardı” diyen Rektör Arıbaş, “Mevcut üniversitedeki hocalarımız mevcut arkadaşlarımızla genelde devam etmeye çalıştım. Rektör yardımcıları ve genel sekreterleri araştırıp ekibimizi kurduk. Mevcut çalışan akademik hocalarımızın neler yaptığını neler yapabileceklerine baktık. Tabii ki yeni bir kan değişimi yenilik bazı alanlarda gerekebilir düşüncesi ile çalışarak bazı değişikliklere gittik ve kan değişimi devam edecek. Üniversitemizdeki akademik hocalarımızın büyük bir çoğunluğu halihazırda Aksaraylı. Kendi ülkemizin, ilimizin yetiştirdiği değerler. Üniversitemizin yönetim kadrolarında güzel bir oluşuma gittiğimize inanıyorum, ekibime güveniyorum. Dinamik, bilgili, iyi niyetli insanlardan oluşuyor” açıklamasını yaptı.

“Servet Gölgeler Hocamızla Güzel ve Uyumlu Bir Şekilde Çalışıyoruz” 

ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül’ün kuruluştan bu yana fakülte ve üniversite için büyük emekler verdiğini ancak şartlar dolayısıyla daha fazla bu görevi yapamayacağını ifade eden Arıbaş, kendisinin ailevi sorunlarından dolayı görevini bıraktığını söylerken, Tıp Fakültesi için vakit kaybetmeden yeni dekanın göreve başladığını ifade ederek Rektör Arıbaş, “Alanında çok başarılı, son derece tecrübeli. Bundan sonra Aksaray Üniversitesi Tıp fakültesinin ilerlemesinde çok büyük emeklerinin ve katkılarının olacağına inandığım Prof. Dr. Servet Gölgeler hocamız atandı. Güzel ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

“Teknopark’ın Açılması İçin Yoğun Çaba Sarf Ediyoruz”

Aksaray Üniversitesi'nde kurulumu devam eden Teknopark hakkında da bilgi veren Rektör Arıbaş, “Bu Teknopark’ın üniversitemiz bünyesinde kurulmasını şehrimiz iş insanları çok önemsiyordu. İlimize çok büyük katkılar sağlayacağına inandığım için Teknopark’ın açılışını hızlandırmak benim önceliklerimden bir tanesi. 8 aylık bir sürede birkaç yıl zaman alacak işi hallederek Teknopark’ın açılması için çok yoğun çaba sarf ediyoruz. Teknopark’la ilgilenen rektör yardımcımız ve ekibimiz, buradan teşekkür ediyorum. Teknopark’ın hızlı bir şekilde hizmet verebilmesi için emekleri çok büyük. Yine Teknopark’ın bu denli hızlı ilerlemesinde şehrimizdeki partnerlerimizden de çok memnunuz. Birlikte uyumlu bir şekilde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

“Katma Değer Üretecek Kadromuz Var ve Şehrimiz Buna Hazır”

Yaşanılan deprem ve ekonomik sıkıntılardan dolayı Teknopark binasının yapılmasının epey zaman alabileceğini düşündükleri için prefabrik bir çözüm bularak büyük ölçüde de bir yol kat ettiklerini söyleyen Arıbaş, “Teknopark’ımızı bitirme noktasına geldik, yakınlarda açabiliriz. Diğer şehirlerdeki Teknopark’lardan farkımız, katma değer ürünler üretebilecek hem akademik kadromuz var hem de şehrin ekonomik anlamda buna hazır olduğunu görüyoruz. Büyük firmalarımız var ve destek veriyorlar. Teknopark’a katılmak için talepte bulunuyorlar. Biz Teknopark’ta Aksaray'ımızın kendi firmalarına öncelik tanıdık. Aksaray'a katma değer açısından Teknopark’ın farkındalar. Teknopark’a bir şeyler katabileceklerini, alabileceklerini Aksaray ile müteşebbislerimiz çok iyi biliyor. Aksaraylı firmalarımızdan Teknopark’ımıza büyük talep var, Teknopark binası ile ilgili bütün çalışmaları yaptık sadece teknoloji ve sanayi bakanlığımızdan ödenek bekliyoruz. Ödeneğimiz gelir gelmez de Teknopark binamızın inşaatına başlayacağız” açıklamasında bulundu.

“Bizim Amacımız İlk 30’ları, 20’leri Zorlayabilmek”

208 devlet üniversitesinde Aksaray’ın 75. sırada yer aldığını ve hedeflerinin ilk 30'a girebilmek olduğunu ifade eden Arıbaş, “Aksaray Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında yapılan araştırmalarda 65 ile 75 sırası bandında yer alıyor. Bu iyi bir konum ama bizim yönetim olarak amacımız ilk 30'ları, ilk 20'leri zorlayabilmek. Bu biraz zaman alacak belki ama hedefimiz bu, başaracağımıza inanıyoruz. Bu konuda hem akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi teşvik ediyoruz. TÜBİTAK destek projesi ofisimiz başta olmak üzere Avrupa Birliği projelerini artırmak üzere akademisyenlere ve öğrencilerimize her türlü desteği vermek adına çalışmalarımız devam ediyor. Bilimsel kuruluşlarla temas halindeyiz, inşallah ileri seviyelere taşımayı planlıyoruz” sözlerine yer verdi.

“Bütçemizi Zorlayacağız, Evlatlarımıza En İyisini Sunmaya Çalışacağız”

ASÜ’de 25 binin üzerinde öğrenci olduğunu ve bunun çok önemli olduğunu ifade eden Rektör Arıbaş, “Kendi evlatlarımız ve ülkemizin geleceği olarak gördüğümüz öğrencilerimizi akademik hayata, geleceğe ve sosyal hayata hazırlamak istiyoruz. Öğrenci topluluklarımızı çok önemsiyoruz. Öğrenci topluluk sayılarını artırarak sosyal yaşantıyı geliştirmek için daha fazla aktivite yapmak için onların ödeneklerini artırdık. Öğrencilerimizin sosyal aktivitelerine her alanda destek olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki ayın içerisinde Bahar Festivalimiz başlıyor, sonbahar ay içerisinde bir Spor Festivali düşünüyoruz. Elimizden geldiğince öğrencilerimizin sosyal yaşantısındaki etkinlik sayısını artırmayı planlıyoruz. Tabii bu biraz da maddi imkânlarla da sınırlı bir durum. İster istemez ekonomik kriz ve deprem ile ilgili durumlar bütçemizin sınırlı olmasına yol açıyor. Sınırlı da olsa bütçemizi zorlayacağız, evlatlarımıza en iyisini sunmaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

“Aksaray’a Hizmet Etmekten Büyük Bir Mutluluk Duyarak Görevimi Yapıyorum

Bir Aksaraylı olarak Aksaray Üniversitesi Rektörü olmaktan ziyadesiyle mutlu olduğunu da ifade eden Rektör Arıbaş, “Arkadaşlarım da yakın çevremde bu soruyu bana sıkça soruyor. Yıllar sonra çocuklarım, torunlarım, dedemin buraya bir katkısı olmuş, bu üniversitenin ilerlemesine şu hizmetleri yapmış, dedem yaptırmış dedirtebilirsem, benim kendi hemşehrim ilk Aksaraylı rektör, ilk hemşehrimiz ilk defa üniversitemize şunu kazandırdı dedirtebilirsem bu benim için büyük bir mutluluk olur” açıklamasında bulundu. Özel Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER