TÜBİTAK 2204 Finallerinden Aksaray üç ödülle döndü
EĞİTİMTÜBİTAK 2204 Türkiye Finalleri’nde Aksaraylı öğrenciler, iki üçüncülük ve bir teşvik ödülü kazandı.
Ankara’da düzenlenen TÜBİTAK 2204 Ortaokul ve Lise Öğrenci Araştırma Projeleri Türkiye Finallerinde Aksaraylı öğrenciler önemli dereceler elde ederek ilimizi gururlandırdı. Türkiye genelinden seçilen 396 proje arasında yer alan Aksaray temsilcileri, üç farklı projeyle finallerde başarıyla yer aldı.
İki adet Türkiye üçüncülüğü ve bir teşvik ödülü
Bilimsel üretim ve araştırma alanında dikkat çeken çalışmalar ortaya koyan öğrenciler, jüri değerlendirmeleri sonucunda iki Türkiye üçüncülüğü ve bir teşvik ödülü kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
Elde edilen dereceler ise Özel Nesibe Aydın Yıldızlar Ortaokulu – Kimya alanında Türkiye 3’üncülüğü, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi – Biyoloji alanında Türkiye 3’üncülüğü ve Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi – Fizik alanında Teşvik ödülü kazandı.
Haber: Eylül Vurgun
İlginizi Çekebilir