© Aksaray Portal 2021

"Turgut Amcamızın Merhameti, Hepimize Örnek Oldu"

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, hafta sonu sosyal medyada yayınlanan ve bir anda Türkiye’nin gündemine oturan 58 yaşındaki Ayakkabı Tamircisi Turgut Kılıç’ın merhameti ve duygusunu yansıtan videosu ile "Turgut Amcamızın merhameti, hepimize örnek oldu" dedi.

 Çöpe atılan ekmekleri toplayıp kuşlara vermesi ve samimiyeti ile herkesin gönlüne taht kuran Ayakkabı Tamircisi Turgut Kılıç, 1 Mayıs’ta Külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misafiri olacak. Bu konuda açıklama yapan Belediye Başkanı Dinçer, Ankara'ya gitmesi için makam aracını Turgut Kılıç’a tahsis ettiğini açıkladı.

Tacin Mahallesi Eski Sanayi Bölgesinde uzun yıllardır ayakkabı tamirciliği yapan 58 yaşındaki Turgut Kılıç, çöpe atılan ekmekleri toplayarak kuşlara veriyor. Bir fotoğrafçının kendisini videoya alarak paylaşmasıyla Türkiye'nin gündemine oturan Kılıç, Ankara'nın da ilgisini çekti.

"Bizler Turgut Amcamızı Örnek Alıyoruz"

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ayakkabı tamircisi Turgut Kılıç’a ulaşarak davranışından ötürü kendisine teşekkür etti. Başkan Dinçer, kendi kişisel sosyal medya hesabından Turgut Kılıç’ın videosunu paylaştı. Başkan Dinçer, gündem olan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Turgut Amcamızın duyguları ve hissettikleri hepimizi derinden etkiledi. Aynı zamanda bizlere örnek oldu. Turgut Amcamızın yaşadığı deneyim, aslında toplumsal dayanışmanın ve insani duyarlılığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Kendisi çöplerden topladığı ekmekleri kuşlara veriyor. Bu konuda hissetleri ve duyguları kalplere dokundu. Bizler Turgut Amcamızı örnek alıyoruz. Turgut Amcamıza duyarlı davranışından dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, onun gibi güzel bir insanın aramızda olduğu için gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

"Programa Katılmaktan Mutluluk Duyacağını Belirtti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs programına Turgut Kılıç’ın davet edildiğini hatırlatan Başkan Dinçer, "Külliye gitmesi için makam aracımı Turgut Amca’ya tahsis ettiğimi söyledim. Kendisi bu habere çok sevindi. Programa katılmaktan mutluluk duyacağını belirtti" dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER