Turistler Organik Seviyor
AKSARAYYılda 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ihlara Vadisi girişine belde halkı tarafından oluşturulan mini organik Pazar oldukça ilgi görüyor.
Türkiye’ye gelerek turistik gezi için tarihi bölgelere ilgi gösteren turistlerin uğrak mekânlarından birisi Ihlara Vadisi. Yılda 1 milyondan fazla yerli ve yerli yabancı turisti ağırlayan Ihlara Vadisi beldesinde yaşayanların ayrı bir gelir kapısı oldu. Vadinin giriş kapısında beldede yaşayan kadınlar tarafından oluşturulan mini organik Pazar yerli ziyaretçilerden pek fazla ilgi görmese de yabancı turistlerin oldukça beğenisini topluyor. Son yıllarda yabancı turistlerin Ihlara Vadisi'ne olan ziyaretlerinin arttığını, talep nedeniyle organik ürün çeşidinde de artış olduğunu belirten girişimci kadınlar, “Ihlara Vadisi'ne gelen turistlere önem veriyoruz. Vadi yaz ve kış döneminde yoğun şekilde ziyaret ediliyor. Belde sakinleri olarak ek gelir elde etmek ve bölgede turizm faaliyetini artırmak için organik çeşitliliğini arttırmak için gayret ediyoruz. Ihlara Vadisi'ne gelen turistler organik yetişen ürünlere çok ilgi gösteriyorlar, büyük rağbet var. Sezona göre organik ürün bulundurduğumuz tezgâhlarda, domates, biber, salatalık, üzüm, kayısı, elma gibi ürünler var.
Biz burada aile bütçemize katkıda bulunurken, ayrıca Ihlara Vadisi turizmine de destek oluyoruz. Çünkü yabancı turistiler bizden aldıkları ürünleri eşlerine, dostlarına götürüyorlar. Onlarda hem gezmek, hem de organik ürün almak için kendileri geliyorlar. Ürünlerimizle Aksaray’ın turizmine katkıda bulunuyoruz” dediler. Haber: Ziya Koçak
İlginizi Çekebilir