© Aksaray Portal 2021

Vatandaşa Çok Taksiciye Az! Taksi Ücretlerine Zam Geldi

Aksaray Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası, taksimetre ücretlerine zam yapıldığını belirtti. Vatandaş için zamlı tarife yüksek gelirken, taksi esnafı ise maliyetler karşısında yapılan zammın o kadar da yüksek olmadığını söyledi.

Aksaray’da taksi ücretlerine zam kararı geldi. Aksaray Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası, yeni tarifeyi duyurdu.

Kilometre Başına Ücret 35 Lira Oldu

Taksilerde açılış ücreti 30 liraya, kilometre başına ücret 35 liraya, bekleme ücreti saati 210 liraya ve indi-bindi ücreti 140 liraya yükseltildi. Fiyatlarda güncelleme yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Tüzün, "Esnaf olarak maliyetlerimiz yükseldi. Araçların bakım-onarım, malzeme, işçilik masrafları, akaryakıt zamları ve enflasyon gibi etkenler göz önünde bulundurularak taksimetre ücretlerini belirledik. Taksici esnafımız yeni tarifeyle müşterilerini taşımaya başladı. Yeni güncellenen ücretlerin taksici esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bu Giderler Karşı Vatandaş İçin Çok Ama Bizim İçin Değil”

Gelen zamları değerlendiren Taksici Esnafı Bayram Ali Aslan, “17 yıldır taksi esnafıyım, taksi ücretlerine zam geldi. Çok olmasına çok ama bizim de giderlerimiz çok. Bugün ticari taksilerin en düşük sigortası 20 bin lira, sanayiye gidiyorsun bugün 5-10 bin liradan aşağıya çıkamıyorsun. Bir yağ bakımına 4-5 bin lira para veriyoruz, bu giderlere karşı vatandaş için çok ama bizim için fazla değil. Mazot fiyatları 45 lira, mazot giderleri çoğaldı zamlar normal. Ücretler açılış 30 lira, kilometre 35 lira, 1 saat bekleme 220 lira, indi bindi 140 lira. Vatandaşın tepkisi bizim bir mağazaya girip fiyatları gösterdiğimiz gibi tepki gösteriyor ama alışıyor bizim alıştığımız gibi onlar da alışıyor” açıklamasında bulundu.

“Biz Yazın Perişan Olacağız, Havaalanına Giremiyoruz”

 Taksi Esnafı Birol Kön, taksicilerin bazı sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Biz havalimanlarına giremiyoruz. Müşteri geliyor gurbetçi sezonu geliyor, milletvekillerimizle görüşmüştük. Herhangi bir bilgi gelmedi biz yazın biz perişan olacağız. Buradan sesleniyorum sayın milletvekillerine, bize söz vermişti ama herhangi bir cevap vermedi. Sayın Hüseyin Altınsoy’a sesleniyorum bize söz vermiştiniz. Yaz geldi bizim çoluğumuz çocuğumuz ne yiyecek? Gurbetçi ayına gireceğiz. Sayın vekilim, Nevşehir havaalanını arasın, beni karşıla desin karşılayamam. 1989’da çıkan kanuna göre bizi almıyorlar, bize yardımcı olsunlar, bizim isteğimiz o şu anda. Yeni zam aldık herhangi bir açılış yapamadık, ilk başlarda zorluk çekiyor vatandaş ama alışıyor. Mazot 42 lira yevmiye olarak hesaplarsak maliyetleri kurtarır” dedi. Özel Haber: Kemal Onur Atalay

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER