© Aksaray Portal 2021

Yeni Gelecek Doğal Gaz Faturaları Canınızı Çok Sıkacak! 

Aksaraylı doğal gaz kullanıcıları, ücretsiz doğal gaz desteğinin bitmesinin ardından gelen faturalarda daha yüksek bir miktar ödemeyi göze alacak.

 Aksaray’da doğal gaz kullanıcılarının bu aydan itibaren doğal gaz faturalarına 150 lira daha yük binecek. 2023 Nisan ayında başlatılan ücretsiz doğal gaz desteğinin sona ermesiyle birlikte 25 metreküplük doğal gaz miktarı tutarı faturalara yansıyacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Nisan 2023'te başlattığı 150 TL'lik ücretsiz doğalgaz desteği, 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle sona erdi. 2023 Nisan ayından bu yana yaklaşık 20 milyon haneyi kapsayan 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasının maliyeti ise 43 milyar lira olarak açıklandı. Bu destekle, hane halklarının enerji maliyetlerinde az bir miktar da olsa düşüş sağlanmıştı. Ancak, bugünden itibaren tüm kullanıcılar için doğalgaz tarifeleri normal seyrine dönecek.

Tüm Faturalara Bedava 25 Metreküplük Tutar Bedeli Eklenecek

1 Mayıs tarihi itibarıyla, tüm doğalgaz faturalarına 25 metreküplük ilave bedel yansıtılacak. Şehirlerarasında değişiklik göstermesine karşın, söz konusu bedelin faturaya yansıması yaklaşık olarak 150 TL şeklinde gerçekleşecek. Bir başka deyişle vatandaşlar, aynı doğalgaz kullansalar bile mayıs ayı faturalarında fazladan 150 lira ödeme yapmak mecburiyetinde kalacak. Haber: Yakup Türk

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER