© Aksaray Portal 2021

Yüzlerce ikinci el aracı sıfır diye sattılar iddiası

Aksaray’da büyük fırsatçılık iddiası! Yüzlerce ikinci el aracı sıfır gibi gösterip müşterilerine sattılar.

Aksaray'da tanınmış bir araç plazası, yüzlerce ikinci el aracı iddiaya göre sıfır diye sattı. Satıcıların bu yöntemle vergide usulsüzlük yaptığı ve birçok kişinin mağdur edildiği öne sürüldü.

İddia: Başkasının üzerine geçirip stokladılar, sonra da sıfır diye sattılar

Olayın, pandemi sürecinde araç tedariki krizinin olduğu dönemde gerçekleştirildiği öne sürüldü. Söz konusu dönemde vatandaşlar sıfır araç bulmakta zorlanırken, Aksaray’ın tanınmış bir araç plazası, otomobilleri satış gibi gösterip farklı isimler üzerinden stok yaptı ve ikinci el olan bu araçları sonrasında sıfır araç gibi göstererek müşterilerine sattı.

İddiaların bir diğer boyutunu ise vergi usulsüzlüğü oluşturuyor. Araçların farklı kişiler üzerinden işlem görmesi ve araçların sıfır araç olarak satılmasıyla birlikte kamunun vergi kaybına uğratılmış olabileceği de öne sürülüyor.

Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER