Ziraat Odası Başkanı Koçak'tan TMO’ya fiyat çağrısı
EKONOMİZiraat Odası Başkanı Emin Koçak, doğal afetler ve artan maliyetler nedeniyle çiftçinin ayakta kalabilmesi için destekli fiyat çağrısında bulundu.
Aksaray Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koçak, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2026 yılı hububat alım fiyatlarına ilişkin beklentilerini açıkladı.
Giderler arttı fiyat beklentisi yükseldi
Koçak, geçtiğimiz yıl yaşanan doğal afetler nedeniyle üreticilerin ciddi verim kaybı yaşadığını belirterek, artan girdi maliyetlerinin çiftçiyi zor durumda bıraktığını söyledi. Gübre, mazot ve diğer tarımsal girdilerde yaşanan yüksek artışlara dikkat çeken Koçak, üretimin sürdürülebilmesi için destekleyici fiyat politikasının önemine vurgu yaptı.
“İlave bekliyoruz”
Aksaray ve bölge çiftçisinin üretime devam edebilmesi adına beklentilerini paylaşan Koçak, “Buğdayda 20 TL artı desteklerin artırılarak ilave edilmesini, arpada ise 18 TL artı desteklerin artırılarak ilave edilmesini bekliyoruz” dedi.
Koçak, açıklamasında özellikle arpa ve buğday üretiminin teşvik edilmesinin bölge tarımı açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, üreticinin emeğinin karşılığını almasının hem tarımsal sürdürülebilirlik hem de ülke ekonomisi açısından gerekli olduğunu kaydetti.
Haber: Aynur Altunışık
İlginizi Çekebilir