Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden çocuklar için yoğun mesai
AKSARAYAksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin şubat ayında gösterdiği performans belli oldu.
Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 1–28 Şubat 2026 tarihleri arasında 0-13 yaş grubundaki çocuklara yönelik önemli bir hizmet performansına imza attı.
3 bin 521 poliklinik hizmeti verildi
Merkezde bir ay boyunca çocuk hastalara yönelik hem koruyucu hem de tedavi edici diş sağlığı hizmetleri aralıksız sürdürüldü. Açıklanan verilere göre, söz konusu dönemde toplam 3 bin 521 poliklinik hizmeti verildi.
1400 dolgu ve kanal tedavisi gerçekleştirildi
Çocuk hastaların diş sağlığını korumaya yönelik çalışmalar kapsamında 1.400 dolgu ve kanal tedavisi uygulandı. Erken teşhis ve müdahale sayesinde diş kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenirken, çürüklerin ilerlemeden tedavi edilmesine öncelik verildi.
1163 diş çekimi yapıldı
Tedavi imkânı bulunmayan veya ileri derecede hasar görmüş dişler için 1.163 diş çekimi gerçekleştirildi. Uzman hekimler tarafından yapılan işlemlerle çocukların ağız sağlığının korunması amaçlandı.
Özellikle küçük yaş grubu, özel gereksinimli ya da tedaviye uyum sağlamakta zorlanan çocuklar için 27 genel anestezi altında tedavi gerçekleştirildi. Bu uygulamalar sayesinde kapsamlı diş tedavileri güvenli ve konforlu bir şekilde tamamlandı.
93 yer tutucu uygulaması
Süt dişlerinin erken kaybı sonrası oluşabilecek ortodontik problemlerin önüne geçmek amacıyla 93 sabit ve hareketli yer tutucu uygulaması yapıldı. Bu sayede çocukların çene ve diş gelişimlerinin sağlıklı şekilde devam etmesi desteklendi.
İlginizi Çekebilir