© Aksaray Portal 2021

Aksaray Son 10 Yılın En Yoğun Kar Yağışını Yaşıyor

Aksaray ve bölgesinde 36 saat boyunca etkili olan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için Aksaray Valiliği İl Özel İdaresi ile Aksaray Belediyesi ekipleri yağışın başladığı andan itibaren organize bir şekilde çalışarak, olumsuz hava şartlarının  hayatı etkilememesi için yoğun mesai harcadı. Yoğun kar yağışı altında ekiplerin özverili çalışmaları halktan takdir topladı.

Aksaray’da Cuma günü akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı gece saat 23.30 sıralarında yerini kar yağışına bıraktı. Şiddetli bir şekilde başlayan kar yağışı saatlerce etkisini sürdürürken tipinin de etkili olması kenti kısa sürede beyaza bürüdü. Aksaray – Konya, Ankara, Nevşehir ve Adana Karayolları gidişli gelişli olmak üzere tüm araç trafiğine kapatıldı.

Kentte tüm ilçe, belde ve köy yolları da kar ve tipi nedeniyle kapandı ve polis ile jandarma ekipleri karayolları başta olmak üzere kentin tüm güzergâhlarında görev aldı.

Aksaray – Nevşehir ve Konya Karayolunda görüş mesafesinin yer yer 2 metreye kadar düştü ğü yağış 36 saat kesintisiz devam etti. Aksaray’ı beyaz bir örtüye bürüyen kar sonrası İl Özel İdaresi ve Belediye ekipleri bölgelerinde yoğun çalışmalarını sürdürdü. Gece gündüz aralıksız sürdürülen çalışmalar sonucunda yollar tamamen açılarak trafik normal akışına döndürüldü.

Valilik Gece Gündüz Demeden Çalıştı

Aksaray Valiliğine bağlı ekipleri AFAD, UMKE ve 112 kriz koordinasyon merkezlerinde takip eden Vali Hamza Aydoğdu gece 02.30 sularında kapatılan yolların yeniden ulaşıma açıldığını duyurdu. Veli Aydoğdu yolların açılması üzerine vatandaşların güvenli şekilde gidecekleri istikametlere gönderilmesi için harekete geçtiklerini belirtti.

Aydoğdu vatandaşların güvenli şekilde seyahatlerini sağlamak için konvoy oluşturulduğunu, önde kar küreme araçları ve polis öncülüğünde tüm araçların gidecekleri istikamete hareket ettirildiğini, yurtlarda kalan vatandaşların seyahat ettiği otobüslere binerek, zorunlu olarak bekleyişlerinin yolların açılması ile sona erdiğini ifade etti.

Belediye De Yoğun Mesai Yaptı

Aksaray Belediyesi de kar yağışı boyunca çalışmalarını kent merkezinde sürdürdü. Belediye Başkanı Evren Dinçer çalışmaları kriz masasından yönetirken zaman zaman sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi. Dinçer, “Şehrimizde son yılların en sert kış mevsimini yaşıyoruz. Kar yağışı yaklaşık 36 saattir kesilmeden devam ediyor. Bu şekilde devam ederse şehir merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi geçmesi bekleniyor. Sahada özveri ile çalışan ekiplerimiz, şehrimizin dört bir yanında kar yağışının ilk anından itibaren yer yer -10 ve -15 derece soğuğa rağmen çalışıyor. Bütün imkânlarımızı seferber ederek şehrimizde girilmedik cadde ve sokak bırakmadan çalışacağız” dedi.

Ara Vermeden Hizmet Verildi

Ekiplerin gece hava sıcaklığının düştüğü anlarda bile çalışmalarına ara vermediğini söyleyen Dinçer “Haftanın ilk günü itibariyle şehrimizde ana arter olarak niteleyebileceğimiz şehir merkezine bağlantılı ana ulaşım akslarımız açık. Şuan sahada karla mücadele için 350 personel ile birlikte 11 kamyonet, 16 kepçe ve 6 greyder görevlendirmiştik. Biz bu sayıyı artırdık. Hemen hemen 500 ün üzerinde personelimiz sahada ve karla mücadeleye belediyemize ait diğer araçlarımız destek veriyor. Sahada şuan 85 aracımız aktif şekilde çalışıyor. Tuzlama ve kaldırım temizleme çalışmaları durmaksızın devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Sokak Hayvanları Unutulmadı

Aksaray Belediyesi’nin yoğun karla mücadele ederken sokak hayvanlarını da unutmadığının altını çizen Başkan Dinçer “Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ederken mevsim şartlarına bağlı olarak yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadık. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak için şehrin muhtelif noktalarına yem ve mama bıraktılar. Yem ve mamalar takviyesi düzenli olarak devam edecek” şeklinde konuştu. Haber: Harun Atalay

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER