© Aksaray Portal 2021

Avukatlar Büyük Savunma Mitinginde Bir Araya Geldi

Mesleki sorunlara dikkat çekmek için Ankara'da düzenlenen Büyük Savunma Mitingi, 81 Barodan binlerce avukatın katılımı ile gerçekleşti. Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse ve birçok avukatın katıldığı Büyük Savunma Mitinginde, avukatlık mesleği için adalet çağrısı yapıldı.

 Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse, tüm avukatları Ankara'daki Büyük Savunma Mitingi'ne davet etmişti. O miting, Ankara'da 81 barodan binlerce avukatın katılımı ile gerçekleştirildi. Mesleki zorluklar için meydanları dolduran avukatların sorunlarına dikkat çeken Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse, avukatlık mesleği için adalet çağrısında bulundu.

"Mesleğimiz Ağır Bir Ekonomik Tehdit Altındadır"

Avukatlık mesleğinin ekonomik sorunlarının çözümü için vatandaşın refah seviyesinin yükselmesi gerektiğini ifade eden Köse, "Temel ofis giderleri ve abonman sözleşmelerinde genç avukatlara indirim sağlanmalı, vergi muafiyeti artırılmalıdır. Tarafımızca hak olan ücretlerin ödenmemesi emeğimizin sömürüsü haline gelmiştir. Kolluk personellerinin keyfi uygulamaları nedeniyle meslek onuruna uygun mesleğimizi icra edemiyoruz. Savunma hakkı kutsaldır, genç avukatlar olarak hiçbir zaman susmadık, susmayacağız. Mesleğimiz ağır bir ekonomik tehdit altındadır! Bu tehdit, stajyer meslektaşımdan genç meslektaşlarıma, kamuda görev yapan meslektaşlarımdan bütünsel olarak tüm avukatlara sirayet etmiş ve mesleğimizin sürdürülebilirliğini tehlikeye sokmuştur" dedi.

"Avukatın Emeğini ve Hakkını Savunmak İçin Buradayız"

"Bugün artık avukatın emeğini ve hakkını savunmak için buradayız" diyen Köse, "Yakın geçmişte, Avukatlık Kanununda yapılan değişiklikler, baroların kurumsal bağımsızlığını, demokrasiden, hukuk devletinden, yargı bağımsızlığından, kuvvetler ayrılığından yana geleneksel çizgisinin değiştirilip, yürütmenin uyumlu aparatlarına dönüştürülmesi düşüncesinin sonucuydu. Baroların hukuk ve demokrasiden yana geleneksel/kurumsal çizgisinin yok edilerek, siyasi iktidarın her icraatını onaylayan birer hukuk şubesine dönüştürülmesi projesi, bir ile ikinci baro uygulamasıyla hayata geçirilmiştir. Bu miting; aslında baroların alelade bir meslek örgütü olmadığı, aynı zamanda bağımsız savunmayı temsil ettiği, bu nedenle adalet için önemli olduğu ama son yıllarda giderek avukatların ve baroların özellikle ekonomik anlamda büyük bir çıkmaza sürüklenmesi nedeniyle düzenleniyor. Aynı zamanda avukatların mesleği yaparken uğradığı saldırılar, meslektaşlarımızın müvekkilleriyle özdeşleştirilmesi, bu nedenle şiddete uğraması, öldürülmesi,  bunun yanı sıra ciddi ekonomik sorunlarla ama buna çözüm üretilmemesiyle karşı karşıya kalmaları nedeniyle yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER