© Aksaray Portal 2021

Başkan Yazgı Din Görevlileriyle İstişarede Bulundu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı “Yerel Buluşmalar” adı altında düzenlenen programlarla Aksaray’daki Kamu Kurumları ve STK Kuruluşlarının mensuplarıyla bir araya gelip şehre hizmet konusunda istişareler yaparak çok önemli adımlar atıyor. Başkan Yazgı “Yerel Buluşmalar” kapsamında ilk olarak Aksaray’da görev yapan Diyanet görevlileriyle bir araya geldi.

 İl Müftüsü Cemalettin Bal yaptığı konuşmada “Burada bulunmamızın maksadı yemek değil bir araya gelip sohbet ve istişare etmektir. Belediye Başkanımızın şu ana kadar yapılan hizmetler ve bundan sonrası için planlanan projeler ve çalışmalardır. İnşallah bunları hep birlikte izleyeceğiz. Bizler şehrimizin manevi mimarları olarak bu toplantıya katılıyoruz. Şehrin manevi mimarları din hizmeti yapan müezzin, imam hatip,  Kur’an kursu hocalarımız, vaizlerimiz, müftü yardımlarımız ve ben dahil Somuncu Babamızın şehri Şehr-i Sülaha Aksaray’ımızda bu şehrimizin manevi hayatını, ahlaki hayatını, dini hayatını, tanzim, tarif ve hatta rehberlik etmek üzere vazifelendirilmişiz” dedi.

Başkan Yazgı, din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada “ Şehrimizin manevi mimarları olan sizlerle sohbet ederek sizlerin soruları ve önerileri doğrultusunda şehrimizde yeni çalışmalara imza atmak bizim en büyük isteğimiz ve amacımız. Sayın müftümüzün de dediği gibi belli aralıklarla bu tür toplantıları yapmamız gerçekten önemli. Bu manevi toplantılar şehrin ahlakını, şehrin dinamizmini sizlerin etkileriyle yeniden şekillendirecek” dedi.

BaşkanYazgı, 4 yıllık görev süresince Aksaray’a yaptığı projeleri sinevizyon gösterisi ile tanıttı. Başkan Yazgı daha önce söz verdikleri 60 projeyi 4 yılda gerçekleştirerek Aksaray’a 1 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade etti. Aksaray´ın ufkunu açacak en önemli projeler arasında 370 milyon liralık yeni sanayi sitesi projesi olduğunu TOKİ ile protokol imzalandığını şu an inşaat aşamasına geçilerek İhalesi yapıldıktan sonra 2 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Aksaray için büyük ve önemli projelerden birinin de içme suyu projesi olduğuna işaret eden Başkan Yazgı, Aksaray´ın yıllardır çözüm bekleyen içme suyu konusunda son derece önemli 110 milyon liralık dev bir projenin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve bu yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. İlaveten uzun yıllar Aksaray’ın içme suyu ihtiyacını karşılayacak Ecemiş suyu projesi içi fizibilite çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Altyapı ve asfalt çalışmalarına da değinen Başkan Yazgı, 800 kilometrelik geniş bir yol ağı olan Aksaray´da 4 yılda 670 bin ton asfalt kullanılarak 485 kilometrelik rekor seviyede asfalt atıldığını ifade etti. 250 kilometrelik yolda sathi kaplama çalışması yapıldığını 760 cadde ve sokakta yol açma, genişletme ve stabilize çalışması yapıldığını kaydetti.

Altyapı çalışmalarında da rekor kırıldığını ifade eden Başkan Yazgı, 4 yıl gibi kısa sürede çok uzun yıllara sığacak altyapı çalışmaları yapıldığını belirterek, 71 bin 703 metre kanalizasyon, 18 bin 145 metre yağmur suyu, 102 kilometre içme suyu şebekesi yapıldığını, şehrin farklı noktalarında neredeyse 30-40 yıldır değişmeyen su hattına bağlı vana ve tesisat sistemlerinin değiştirildiğini kaydetti. Göreve geldikten sonra Aksaray Belediyesinin gelirlerinin 107 oranında artırdıklarını belirten Başkan Yazgı, göreve geldiklerinde 123 milyon 508 bin TL olan belediye bütçesini etkin ve verimli kaynak kullanımı ile 2018 yılı itibarıyla 107 artırarak 256 milyon TL´ye yükselttiklerini bu durumun hizmet kalitesini artırdığını ve projelerin hızla bitmesini sağladığını ifade etti. Başkan Yazgı, şehre kazandırdığı diğer projelerden de özetle bahsederek, 4 yılda Aksaray’a 1 milyar liralık yatırım yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Haber Merkezi

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER